X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Ana2

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ewadb Koleżanka

Wysłany: 7 sierpnia, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc, odebralam wyniki i nie jestem pewna, czy dobrze je zinterpetowalam. Moze ktoras z Was ma troche wiecej doswiadczenia? W Ana2 mam wszystko ujemne poza DFS70 (+++, wynik 90) i kontrolą paska (+++, wynik 127). Poza tym, w oddzielnym badaniu odsetek limfocytów T (CD3+) wiazacych p/ciala p/ limfocytom - wynik 32.6 % (co wg google moze powodowac poronienia z tego, co sprawdziłam).

33 lata
    Ponad 2 lata staran
    Endometrioza, adenomioza, niedoczynność tarczycy
    Obniżone AMH
    Kariotyp ok
    2 IUI - nieudane
    W trakcie drugiego transferu - pozostały 2 zarodki.

Diagnoza immunologiczna w trakcie (raczej kolorowo nie będzie :))
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ