X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Badania w 2 dc

  • AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Olee Znajoma
    Postów: 21 0

    Wysłany: 15 lutego 2019, 09:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lh 11.1. Prolaktyna 296. Testosteron 0.09. Androstendion 2.70. AMH 3.4. Wit. D 3. 23.10. Anty TG. <10.00. A TPO. 20.4. FSH. 4.6. Co myślicie?

  • Martek&M Autorytet
    Postów: 816 664

    Wysłany: 15 lutego 2019, 10:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się że zaburzoną masz proporcję pomiędzy LH a FSH. U Ciebie wynosi 2,41 a powinno oscylować w granicach 1-1,5.
    Miałam podobny wynik na początku. Teraz już mam stosunek LH/FSH 1,66.

    No i prolaktynę masz mocno podwyższoną.
    Jak robiłam sobie badania to miałam 11,93 ng/mL przy normie 4.79-23.30. Musisz zbić tą prolaktynę. Przy staraniach podwyższony poziom prolaktyny przeszkadza w zajściu w ciążę.

    Co do reszty to nie umiem się wypowiedzieć :) ale testosteron niski (to dobrze) natomiast poziom wit d3 ciutkę za niski (z info z internetów widzę że powinien być 50-70 ng/ml ale to suplementacja załatwi).

    :)
    A robiłaś TSH, ft3, ft4? TSH jest też bardzo ważne przy staraniach.

    0d1yflw1hjz2sp8e.png
    ❤️Mikuś❤️
    relgjw4z4aumzjx4.png
    ❤️
  • Olee Znajoma
    Postów: 21 0

    Wysłany: 15 lutego 2019, 10:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    TSH 3,46. FT 4-0.78.Progesteron 0.41.Estriadol 320.

  • Olee Znajoma
    Postów: 21 0

    Wysłany: 15 lutego 2019, 10:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prolaktyna 296 ale normy (102-496). Jestem załamana staramy się ponad rok i nic. We wtorek jestem umówiona do ginekologa-endokrynologa.

  • Martek&M Autorytet
    Postów: 816 664

    Wysłany: 15 lutego 2019, 11:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olee wrote:
    Prolaktyna 296 ale normy (102-496). Jestem załamana staramy się ponad rok i nic. We wtorek jestem umówiona do ginekologa-endokrynologa.

    czyli ten wynik 296 w innych jednostkach musi byc niż te w których ja określony wynik mialam :) wiec jest tak w polowie. Więc raczej OK

    TSH, z tego co piszesz, to jest podwyższone. Powinno być około 1 - wtedy jest najlepiej na zajście w ciąże

    Estradiol piękny.
    Progesteron raczej bada się 7dpo wtedy potwierdzona jest owulacja i jego prawidłowy poziom w II faze cyklu żeby zarodek ładnie się zagnieździł i utrzymał :)

    Dobrze że idziesz do endokrynologa :) na pewno zapisze Ci wszystko co potrzeba i będziecie mogli dalej działać :)
    Może każde po trochu jest winne niepowodzeń waszych :) a jak poprawicie to od razu pyknie ;)

    Mąż badania nasienia robił?

    0d1yflw1hjz2sp8e.png
    ❤️Mikuś❤️
    relgjw4z4aumzjx4.png
    ❤️
  • Olee Znajoma
    Postów: 21 0

    Wysłany: 15 lutego 2019, 14:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż jeden lekarz stwierdził że badanie nasienia ok, a drugi że słabe. Mam nadzieje że jak pojadę we wtorek na wizytę to w końcu trafię do dobrego lekarza. Mam do z polecenia. Zobaczymy.

  • Olee Znajoma
    Postów: 21 0

    Wysłany: 15 lutego 2019, 14:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż miał też bakterie, która wyleczylismy obydwoje.

  • Beti82 Autorytet
    Postów: 6769 6057

    Wysłany: 17 lutego 2019, 15:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estradiol 320 w ktorym dniu cyklu robiony?

    w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • Olee Znajoma
    Postów: 21 0

    Wysłany: 17 lutego 2019, 17:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    10 dc

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 porad, jak ubrać dziecko na zimowy spacer

Niekiedy zimowa aura za oknem może zniechęcać do spacerów... Tymczasem jest to świetny sposób na budowanie odporności, dotlenienie organizmu i zapewnienie aktywności fizycznej dla dziecka. Jak zatem przygotować się na zimowy spacer? Sprawdź 7 porad, jak ubrać dziecko!

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ