Beznadziejny wykres????
-
Nie chorowałam właśnie stresu silnego to nie było ale cały czas jestem zdenerwowana bo bym chciała zajść w ciążę a tu się nie udaje,ciężko tak nie myśleć jak wszyscy mi radzą no własnie szły w góre niby po i na 3 dzień ciach w dół i koniec nic nie idzie wyżej:(
-
Kup sobie termometr owulacyjny. Nie jest to wielki wydatek, a wykresy na pewno będą normalniej wyglądały i będą przede wszystkim bardziej miarodajne.
kania85 lubi tę wiadomość
Starania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
może po prostu trafił Ci się cykl bezowulacyjny, coś takiego może się zdarzyć zupełnie zdrowej kobiecie nawet 2 razy w roku i jest to normalne. Nie jest to na pewno kwestia termometru. ok, te owulacyjne są dokładniejsze ale przecież nie chodzi o to żeby znać temperaturę z dokładnością 5 miejsc po przecinku, tylko żeby zaobserwować skok. Ja używam zwykłego termometru rtęciowego i to w zupełności wystarcza, ważne żeby cały cykl mierzyć jednym termometrem
kania85 lubi tę wiadomość
-
Ale wykres jest o wiele czytelniejszy, jak ma się dokładniejszy termometr. Jest duuuża różnica, jak masz temperaturę, np. 36,61 i 36,79 - a 36,6 i 36,7. W pierwszym przypadku masz prawie 0,2 stopnia różnicy, w drugim 0,1. Poza tym w zwykłym rtęciowym, można chociażby połówki zaznaczać, a to już daje lepszy obraz tego, jak temperatury się rozkładają i zmienia wygląd wykresu.Starania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -