X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Beznadziejny wykres????
Odpowiedz

Beznadziejny wykres????

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • kwiatuszek_122 Debiutantka

Wysłany: 5 stycznia 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,czy ktoś może mi powiedzieć czy tak niskie temperatury świadczą że nie miałam owulki bo w zeszłym miesiącu tempka była na poziomoie 36,6 36,7 a teraz masakra
    61b31467fec9ff67fb16b1adcdbcef5d.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2017, 09:35

• kociaczek280 Koleżanka

Wysłany: 5 stycznia 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może były przygotowania do owulacji, jednak z jakiś względów się nie odbyła? Chorowałaś w tym czasie? Albo jakiś silny stres?? Chociaż z drugiej strony ovu wyznaczył owulacje, jednak faktycznie te temp bardzo niskie

Wysłany: 5 stycznia 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chorowałam właśnie :( stresu silnego to nie było ale cały czas jestem zdenerwowana bo bym chciała zajść w ciążę a tu się nie udaje,ciężko tak nie myśleć jak wszyscy mi radzą:) no własnie szły w góre niby po i na 3 dzień ciach w dół i koniec nic nie idzie wyżej:(

• m_d_f Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kup sobie termometr owulacyjny. Nie jest to wielki wydatek, a wykresy na pewno będą normalniej wyglądały :) i będą przede wszystkim bardziej miarodajne.

kania85 lubi tę wiadomość

Starania o drugie dziecko

HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
    Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
    Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)

Hormony w normie
    LH:FSH poniżej 0,6 (?)
    AMH w normie (2,39 ng/ml)
    TSH w normie

Diagnoza:
    Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
    Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019

Leczenie:
    Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
    Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
    Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
    Zamrożony 3AB
  • kociaczek280 Koleżanka

Wysłany: 5 stycznia 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się, że to może być też kwestia termometru, nie pokazuje z dokładnością do jednej setnej..

Wysłany: 5 stycznia 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze e zeszłym miesiącu miałam książkowy wykres a teraz taka klapa zakupie ten termometr i zobaczymy ☺

• magdis Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może po prostu trafił Ci się cykl bezowulacyjny, coś takiego może się zdarzyć zupełnie zdrowej kobiecie nawet 2 razy w roku i jest to normalne. Nie jest to na pewno kwestia termometru. ok, te owulacyjne są dokładniejsze ale przecież nie chodzi o to żeby znać temperaturę z dokładnością 5 miejsc po przecinku, tylko żeby zaobserwować skok. Ja używam zwykłego termometru rtęciowego i to w zupełności wystarcza, ważne żeby cały cykl mierzyć jednym termometrem

kania85 lubi tę wiadomość

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • m_d_f Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wykres jest o wiele czytelniejszy, jak ma się dokładniejszy termometr. Jest duuuża różnica, jak masz temperaturę, np. 36,61 i 36,79 - a 36,6 i 36,7. W pierwszym przypadku masz prawie 0,2 stopnia różnicy, w drugim 0,1. Poza tym w zwykłym rtęciowym, można chociażby połówki zaznaczać, a to już daje lepszy obraz tego, jak temperatury się rozkładają i zmienia wygląd wykresu.

Starania o drugie dziecko

HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
    Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
    Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)

Hormony w normie
    LH:FSH poniżej 0,6 (?)
    AMH w normie (2,39 ng/ml)
    TSH w normie

Diagnoza:
    Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
    Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019

Leczenie:
    Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
    Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
    Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
    Zamrożony 3AB
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ