Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Błędny odczyt na USG ?
Odpowiedz

Błędny odczyt na USG ?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kasiak Debiutantka

Wysłany: 1 września 2021, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :-) jestem tu od niedawna. Wczorajszego dnia byłam na wizycie ginekologicznej, ginekolog znalazła na prawym jajniku " dwa ogniska endometriozy na prawym jajniku 2.3cm?" Ale dopisała ze znakiem zapytania ponieważ sama nie jest pewna... W każdym razie , od razu pobiegłam zrobić marker Ca 125- wynik wyszedł 22. Czy mam się czym martwić? Trochę mnie zaskoczyła , ponieważ nigdy nie miałam żadnych objawów tej choroby. Wizyta odbywała się 3 dni po owulacji, monitoruje je testami. Martwię się, nie wiem czy zaciągnąć porady innego specjalisty? Chciałabym zacząć leczenie, jeżeli faktycznie coś jest nie tak jak najprędzej. Jakieś dalsze badania, czy odpuścić ? Pozdrawiam Kasia :D

• Sparky Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jestem w podobnej sytuacji - też żadnych objawów endometriozy i podejrzenie torbieli endometrialnej na jajniku. Planuję to skonsultować jeszcze u innego lekarza. Z tym, że podczas starań to nie bardzo jest jak to leczyć 🤷🏼‍♀️ Szczególnie takich małych zmian podobno się nie leczy (też mam ok. 2cm).

Kasiak lubi tę wiadomość

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ