X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Błędny odczyt na USG ?
Odpowiedz

Błędny odczyt na USG ?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kasiak Debiutantka

Wysłany: 1 września 2021, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :-) jestem tu od niedawna. Wczorajszego dnia byłam na wizycie ginekologicznej, ginekolog znalazła na prawym jajniku " dwa ogniska endometriozy na prawym jajniku 2.3cm?" Ale dopisała ze znakiem zapytania ponieważ sama nie jest pewna... W każdym razie , od razu pobiegłam zrobić marker Ca 125- wynik wyszedł 22. Czy mam się czym martwić? Trochę mnie zaskoczyła , ponieważ nigdy nie miałam żadnych objawów tej choroby. Wizyta odbywała się 3 dni po owulacji, monitoruje je testami. Martwię się, nie wiem czy zaciągnąć porady innego specjalisty? Chciałabym zacząć leczenie, jeżeli faktycznie coś jest nie tak jak najprędzej. Jakieś dalsze badania, czy odpuścić ? Pozdrawiam Kasia :D

• Sparky Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jestem w podobnej sytuacji - też żadnych objawów endometriozy i podejrzenie torbieli endometrialnej na jajniku. Planuję to skonsultować jeszcze u innego lekarza. Z tym, że podczas starań to nie bardzo jest jak to leczyć 🤷🏼‍♀️ Szczególnie takich małych zmian podobno się nie leczy (też mam ok. 2cm).

Kasiak lubi tę wiadomość

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ