Ból jajnika w dniu spodziewanej miesiączki i pozytywny test owulacyjny
-
Cześć dziewczyny!
Ostatni cykl zaczęłam 11.12.2014r. Około 28 grudnia strasznie bolał mnie jajnik, test owulacyjny dwie tłuste kreski. Oczywiście starania były. Wczoraj tj 11.12.2015r. (32dc i 14dpo) powinnam dostać @. Zamiast tego strasznie bolał mnie jajnik, dziś też, więc zrobiłam test owulacyjny i wyszły dwie tłuste krechy. Stąd moje pytanie, czy wtedy mogło nie być owulacji i jest teraz czy to może oznaki ciąży? -
Testy owulacyjne moga wyjść pozytywne w dniu spodziewanej @ ale nie oznaczają ani ciąży ani owulacji. Dzieje sie tak ponieważ hormon LH który jest wykrywany przez testy owulacyjne jest bardzo podobny bodajże do progesteronu (albo jakiegoś który wzrasta w fl ale nie pamiętam dokładnie o który chodzi) i dlatego często testy owulacyjne wychodzą pozytywne.
-
NNiestety test ciążowy negatywny:( Wczoraj znów ból głowy, jajnika, a od dziś rana swędzą mnie STRASZNIE piersi i mam okropną zgagę od wczoraj od wieczora:(
Może ze mną po prostu jest coś nie tak... Nigdy nie miałam takich objawów przed okresem. Spóźniał mi się okres nie raz, ale nigdy bez takich jazd...Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 08:11
-
nick nieaktualny
-