X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Brak okresu 23 miesiace- duphaston- plamienie
Odpowiedz

Brak okresu 23 miesiace- duphaston- plamienie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam,

Jestem 14 miesięcy po porodzie i nie miałam okresu 23 miesiace. W dalszym ciagu karmie synka. Byłam na kontroli u ginekologa i moje endometrium jest bardzo cienkie i prawdopodobnie to karmienie blokuje owulacje i cały cykl. Dostałam duphaston w celu wywołania miesiączki. Brałam go 2x1 przez 10 dni i na drugi dzien po odstawieniu dostałam plamienia, bo okresem bym tego nie nazwała... Dzisiaj mija 3 dZien, a ja w dalszym ciagu mam tylko lekkie plamienie. Czy wszystko jest ok? Czy tak ma wyglądać okres po duphastonie? Byłam pełna nadziei, ze ten lek pozwoli mojemu organizmowi zaskoczyć i w przyszłym miesiącu dostanę okres bez leków, ale skoro z dupkiem udało sie wywołać tylko niewielkie plamienie to bez niego chyba nie bedzie niczego...

Co o tym wszystkim myślicie?
    Planuje rozpocząć pomiar temperatury bo wreszcie mam jakiś punkt odniesienie-początek cyklu..
    Niedługo chce starać sie o rodzeństwo dla synka stad taka walka o płodność ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2016, 20:11

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ