Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Brak okresu 23 miesiace- duphaston- plamienie
Odpowiedz

Brak okresu 23 miesiace- duphaston- plamienie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam,

Jestem 14 miesięcy po porodzie i nie miałam okresu 23 miesiace. W dalszym ciagu karmie synka. Byłam na kontroli u ginekologa i moje endometrium jest bardzo cienkie i prawdopodobnie to karmienie blokuje owulacje i cały cykl. Dostałam duphaston w celu wywołania miesiączki. Brałam go 2x1 przez 10 dni i na drugi dzien po odstawieniu dostałam plamienia, bo okresem bym tego nie nazwała... Dzisiaj mija 3 dZien, a ja w dalszym ciagu mam tylko lekkie plamienie. Czy wszystko jest ok? Czy tak ma wyglądać okres po duphastonie? Byłam pełna nadziei, ze ten lek pozwoli mojemu organizmowi zaskoczyć i w przyszłym miesiącu dostanę okres bez leków, ale skoro z dupkiem udało sie wywołać tylko niewielkie plamienie to bez niego chyba nie bedzie niczego...

Co o tym wszystkim myślicie?
    Planuje rozpocząć pomiar temperatury bo wreszcie mam jakiś punkt odniesienie-początek cyklu..
    Niedługo chce starać sie o rodzeństwo dla synka stad taka walka o płodność ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2016, 20:11

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ