X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Brak owulacji?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Damaris Koleżanka

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Jaki może być powód tego, że nie mam owulacji? Ostatni cykl też był bezowulacyjny i trwał 45 dni. Miałam piękny śluz płodny, ból okołoowulacyjny a jednak temperatura mi się nie podniosła lub podnosi się o 0,1 stopnia. Pomóżcie, bo strasznie mnie ta cała sytuacja męczy.

7a5d2f15c22e8add4d0f95c5b2199459.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2014, 16:25

• Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powinnaś iść do lekarza, być może występuje u Ciebie zespół policystycznych jajników ( powstawanie dużej ilości małych pęcherzyków, które nie pękają), przyczyną może być też nadwaga lub znaczna niedowaga. Lekarz powinien to zbadać i w razie znalezienia przyczyny przypisać odpowiednie leki. Idź do ginekologa na pewno znajdzie jakieś rozwiązanie. Czasami cykle bezowulacyjne występują ale jeżeli się często powtarzają trzeba udać się do ginekologa.

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Damaris Koleżanka

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedź!:)
    Byłam u ginekologa, bo od około roku mam nieregularne cykle. Wcześniej miałam normalne, ze wzrostem temperatury. Zrobiłam badania hormonalne i teoretycznie wszystko w normie, książkowo. No może poza tsh, które 3 miesiące temu miałam 2,2 (norma jest do 3,2 ale chcąc zajść w ciążę powinno być niższe). Ginekologicznie też niby wszystko ok, widać było że ginekolog nie miał pojęcia z czego mogą wynikać moje problemy, bo niby wszystko jest ok.
    Teraz pójdę do innego ginekologa i zobaczę co on mi powie, chociaż powiem szczerze taka niewiedza co może być przyczyną moich problemów jest przytłaczająca...

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochana, a prolaktyne badałaś?

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    prolaktyna jest częstym problemem

vanessa lubi tę wiadomość

• Damaris Koleżanka

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badałam prolaktynę, progesteron, TSH, testosteron, Lh, FSH, estradiol,androstendion... wszystko w normie. Jak ginekolog nie wiedział co dalej ze mną zrobić to poszłam do endokrynolga. On mi kazał zrobić właśnie Lh, FSH i estradiol. Ale dziwi mnie, że endokrynolog nie kazał mi zbadać Ft3 i Ft4. Kazał mi brać euthyrox 25 i przyjść za pół roku. I tyle.

• Damaris Koleżanka

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy temperatura po owulacji musi wzrosnąć o 0,2 stopnia? Mi po domniemanej owulacji (bólu okołoowulacyjnym, szczycie śluzu) zaczyna wzrastać, ale tylko o 0,1 albo 0,15 stopnia. Czyli coś się dzieje, ale z jakiegoś powodu nie chce rosnąć bardziej.

• vanessa Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Damaris wrote:
    A czy temperatura po owulacji musi wzrosnąć o 0,2 stopnia? Mi po domniemanej owulacji (bólu okołoowulacyjnym, szczycie śluzu) zaczyna wzrastać, ale tylko o 0,1 albo 0,15 stopnia. Czyli coś się dzieje, ale z jakiegoś powodu nie chce rosnąć bardziej.
    0,2 to nie reguła nie musi tyle wzrosnąć. Jak wzrośnie mniej to dni płodne są dzień dłużej tylko żeby temp. była nad linią podstawową ( OF jej nie wyznacza)

Damaris lubi tę wiadomość

7 lat walki o Ciebie Kruszynko...

201701271765.png

(*) Aniołek Madzia 7 tc luty 2020 - w moim sercu pozostaniesz na zawsze
  • Damaris Koleżanka

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któraś z Was mogłaby pokusić się o interpretację mojego wykresu? Czy była jakakolwiek szansa, że owulacja nastąpiła?

• karola_aa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny możecie do mnie zobaczyć ? Miałam monitoring jak byłam na urlopie w Pl w 12dc pecherzyk miałam 3 mm w 14 9mm a w 16 12mm. Już na pierwszym usg lekarz powiedział że to bedzie bezowulacyjny. Teraz temp od parru dni lekko wzrasta a ovu wyznaczyło owulację i sama już nie wiem :( pomożecie ??? Swoją drogą ciekawe dlaczego mam bezowulacyjny? Może podróż do Polski w 6dc i to tak wpłynęło???

Nikola 20.07.15
    Aniołek [*] 20.10.2016 10t :(
    2cs pp -> 02.02.17 II kreski na teście ! :)
    f2w3rjjg05zcjrzl.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ