Brak sluzu płodnego
-
Hej Dziewczyny mam do Was pare pytań odnośnie owulacji. Wiem, że żadne z Nas nie są ekspertami, ale może macie podobne doswiadczenia i możecie się nimi podzielić.
Staram się o dzidziusiavod czerwca 2014r. W lipcu beta hcg - 12,92. Niby poronienie. Sierpien, wrzesnien pazdziernik i listopad nic. W listopadzie zrobilam badania. TSH-3,94, PROLAKTYNA-36. Dostałam bromergon na zbicie, zbiłam go do 24 czyli w górnej normie. W grudniu beta HCG- 8,7 po dwoch dniach zaczelo spadac 8,2 idt. Teraz w styczniu jeszcze brałam Bromergon ale od lutego juz go nie biore bo... Nie zaobserwowalam wogóle sluzu płodnego. i niewiem czy mam tą owulacje czy nie. Ale skoro w grudniu beta hcg wyszła na to, że ciąza, czyli powyżej 5,6 to owulka musiala być. Niewiem co mysleć. Mój ginekolog twierdzi, że to nie ciąża itd. Ja juz niewiem co mam robic -
Niunia2222 wrote:Hej Dziewczyny mam do Was pare pytań odnośnie owulacji. Wiem, że żadne z Nas nie są ekspertami, ale może macie podobne doswiadczenia i możecie się nimi podzielić.
Staram się o dzidziusiavod czerwca 2014r. W lipcu beta hcg - 12,92. Niby poronienie. Sierpien, wrzesnien pazdziernik i listopad nic. W listopadzie zrobilam badania. TSH-3,94, PROLAKTYNA-36. Dostałam bromergon na zbicie, zbiłam go do 24 czyli w górnej normie. W grudniu beta HCG- 8,7 po dwoch dniach zaczelo spadac 8,2 idt. Teraz w styczniu jeszcze brałam Bromergon ale od lutego juz go nie biore bo... Nie zaobserwowalam wogóle sluzu płodnego. i niewiem czy mam tą owulacje czy nie. Ale skoro w grudniu beta hcg wyszła na to, że ciąza, czyli powyżej 5,6 to owulka musiala być. Niewiem co mysleć. Mój ginekolog twierdzi, że to nie ciąża itd. Ja juz niewiem co mam robic[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
A testy pozytywne i beta , brały się z tego iż miałam torbiel na jajniku. Wydaje mi się , że jeżeli beta była wyższa to jak możesz nie mieć owulacji i że nie byłaś w ciąży...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 16:48
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Niunia2222 wrote:Tak, to napewno. On sam mówił, że USG tak szybko niew wykryje ciąży. Ale też nie wykrył torbiela. Bo napewno by mi powiedzial.[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Ja nigdy nie zaobserwowałam u siebie sluzu plodnego a w ciaze zaszłam w 2 cyklu starań . Ciaze niestety straciłam. Od kad zaczelam sie starac po poronieniu pije olej z wiesiolka i w zeszlym cyklu pierwszy raz zobaczylam u śluz plodny. Nie wiem czy wiesiolek mial z tym cos wspólnego. W ciaze nadal nie moge zajść ..Aniołek 9/2014 [*]
-
Adzia85 wrote:Ja nigdy nie zaobserwowałam u siebie sluzu plodnego a w ciaze zaszłam w 2 cyklu starań . Ciaze niestety straciłam. Od kad zaczelam sie starac po poronieniu pije olej z wiesiolka i w zeszlym cyklu pierwszy raz zobaczylam u śluz plodny. Nie wiem czy wiesiolek mial z tym cos wspólnego. W ciaze nadal nie moge zajść ..[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Zdarzały sie tutaj przypadki co dziewczyny nie miały płodnego śluzu, a w ciąże zaszły. Niewątpliwie, śluz płodny ułatwia zajście w ciąze, ale jak widac nie jest to warunek konieczny
Niunia2222 a moze masz płodny, ale w środeczku sobie siedzi. Ja na przykład tak mam. W pierwszy dzien dni płodnych śluz wyjdzie łaskawie na zewnątrz, ale przez kolejne 5-6 dni już nie ma szans, ale jest go pełno w środku. Moze masz tak samo?? -
nick nieaktualny
-
Hmm.. możliwe, że jest on w środku. TSH owszem wysokie. Bylam u endo ale nic mi nie zapisal. Powiedzial, że dziewczyny mają wiekszy i zachodzą. Więc ja nie mam się czym martwić. Jeżeli chodzi o FT3 I FT4 mam ok i mialam USG na którym nic niepokojącego nie wyszlo.
-
Mi jak miałam 3,5 TSH to powiedziała babka " Pani, tarczyca do poprawki" Musi być ok 1 jeśli chce Pani zajść i utrzymać ciąże. Inna gin też potwierdziła. Od roku jestem na euthyroxie 25. Ale FT4 też miałam za wysokie. Usg wyszło wporządku i na euthyroxie TSH 1 i FT4 też w normie pół roku temu albo więcej. 2 cykle starań i nic więc w czwartek idę do endo, zobaczymy co on powie i czy zrobi badania.
Niunia ja bym na Twoim miejscu skonsultowała tą tarczycę, bo może Ci się pogłębić. Nie czujesz się senna ? -
nick nieaktualnyCześć dziewczyny,
Mam do Was pytanie dotyczące śluzu. Okres dostałam 05.02.15 i trwał do 10.02.i był taki jak zwykle.Dziś 12.02 dwa dni po @ mam wodnisty,śliski śluz.Czy to możliwe, że to jest śluz płodny dwa dni po okresie? Cykle mam raczej regularne 28 - 30 dni. Temperatura niska ok 36,29, 36,21.Co to może być? -