X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Ca125

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Skorek Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, może pomożecie...
    Musiałam zrobić ca125- lekarz stwierdził, że mój lewy jajnik pokazuje od dwóch cykli jakby był tuż po owulacji. A w tym cyklu prawy jajnik miał piękna owulację.
    Zrobiłam to badanie.
    Wynik 33,0 U/ml. Normy od 0-35.
    Czyli górna granica normy.
    Czy jest ok?
    Pytam, bo dopiero za pół miesiąca lekarz zerknie na ten wynik...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2020, 23:26

age.png

Nasz świat:
    Alicja: 10.09.2022r., 53cm, 3370g ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2020, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz musi się do tego odnieść, on ma obraz Twojego USG , wyniki badań... Mi wyszło 43 i w moim przypadku raczej wskazuje na endometriozie, ale u mnie i z obrazu USG było podejrzenie Endo. Jak jest w Twoim przypadku nie wiem. Nie przejmuj się na zapas 🙂

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ