X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Ca125

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Skorek Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, może pomożecie...
    Musiałam zrobić ca125- lekarz stwierdził, że mój lewy jajnik pokazuje od dwóch cykli jakby był tuż po owulacji. A w tym cyklu prawy jajnik miał piękna owulację.
    Zrobiłam to badanie.
    Wynik 33,0 U/ml. Normy od 0-35.
    Czyli górna granica normy.
    Czy jest ok?
    Pytam, bo dopiero za pół miesiąca lekarz zerknie na ten wynik...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2020, 23:26

age.png

Nasz świat:
    Alicja: 10.09.2022r., 53cm, 3370g ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2020, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz musi się do tego odnieść, on ma obraz Twojego USG , wyniki badań... Mi wyszło 43 i w moim przypadku raczej wskazuje na endometriozie, ale u mnie i z obrazu USG było podejrzenie Endo. Jak jest w Twoim przypadku nie wiem. Nie przejmuj się na zapas 🙂

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ