Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Ca125

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Skorek Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, może pomożecie...
    Musiałam zrobić ca125- lekarz stwierdził, że mój lewy jajnik pokazuje od dwóch cykli jakby był tuż po owulacji. A w tym cyklu prawy jajnik miał piękna owulację.
    Zrobiłam to badanie.
    Wynik 33,0 U/ml. Normy od 0-35.
    Czyli górna granica normy.
    Czy jest ok?
    Pytam, bo dopiero za pół miesiąca lekarz zerknie na ten wynik...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2020, 23:26

age.png

Nasz świat:
    Alicja: 10.09.2022r., 53cm, 3370g ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2020, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz musi się do tego odnieść, on ma obraz Twojego USG , wyniki badań... Mi wyszło 43 i w moim przypadku raczej wskazuje na endometriozie, ale u mnie i z obrazu USG było podejrzenie Endo. Jak jest w Twoim przypadku nie wiem. Nie przejmuj się na zapas 🙂

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ