Co sadzicie o moim wykresie
-
nie no, jesli mierzysz w miare o poranku i o stałej porze codzienie (+/- 1h) to myślę że wykres będzie ok, ale mierzenie codziennie o innej porze i wieczorami nie ma sensu, wieczorem temperatura zazwyczaj jest wyższa niz rano.. choc ja z ciekawosci czasem mierze przed snem (ok. 22) i jest niższa niz rano ale nie biore pod uwagę tego pomiaru, mierzę z ciekawości
czarna_ma lubi tę wiadomość
-
W takim bądź razie będę mierzyć wcześniej , Dzięki dziewczyny nie wiedziałam, ze trzeba tak wcześnie myślałam ze 9:00 to taka w miare godzina, wiem ze może to śmiesznie brzmi ze nie wiem,ale do tej pory wcześniej nie mierzyłam temperatury i tez zaszłam w ciąże,ale poroniłam w 10tyg wiec teraz chciałam poznać swoje ciało dokładnie Dziękuje za odpowiedz
-
Mi się wydaję, że możesz mierzyć o tej 9 ale wtedy codziennie tak samo. A w wieczornych albo późniejszych godzinach to raczej nie ma sensu mierzyć tak jak Aleksia wspomniała, no chyba, że dla własnej wiadomości. Powodzenia kochana, ja jestem na początku drogi dopiero i też wszystkiego się uczę
-
No nic nie można z Twojego wykresu wywnioskować. Bez sensu robić pomiary o tak różnych porach...
Lepiej w ogóle tego nie robić bo jaki to sens???
1. Temperaturę powinno się mierzyć do maks. 8 godziny ( tu na forum tego nie przeczytacie ale jak kto się zagłebił w temat to wie)
2. Tylko wtedy wykres będzie miał sens.
3. Wieczorne mierzenie to żadna informacja, do niczego się nie nadaje.
Poczytaj troche o metodzie , dowiesz się więcej.
Powodzenia!Domili lubi tę wiadomość
Khalan -
nick nieaktualny
-
czarna_ma wrote:No dobra dziewczyny będę od nowego cyklu stosować wasze metody ;)wiem,ze tym razem nie mogę liczyć na cud, ze się znowu uda ...ale dziękuje za komentarze
to że nie mierzysz albo źle mierzysz tempke nie ma wpływu na Twój cykl wiec nie zakładaj z góry że nic z tego w tym cyklu a może jednak się udaWiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 13:00
czarna_ma lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny mierzona temperatura fakt mierzona jeszcze tak samo w tym cyklu i utrzymuje się narazie na 36,7 miałam przed poronieniem bardzo nieregularne miesiączki bo czasami nie miałam nawet 4miesiace i tak naprawdę nie wiem teraz czy cykl się przestawi na 28 cykl czy zas mogą być niespodzianki.
-
czarna_ma wrote:Dziewczyny mierzona temperatura fakt mierzona jeszcze tak samo w tym cyklu i utrzymuje się narazie na 36,7 miałam przed poronieniem bardzo nieregularne miesiączki bo czasami nie miałam nawet 4miesiace i tak naprawdę nie wiem teraz czy cykl się przestawi na 28 cykl czy zas mogą być niespodzianki.
-