Co z tą owulacją?
-
Witam Was wszystkie, jestem tu nowa to mój 1 cykl z ovu... Nie znam jeszcze wszystkich funkcji i szczegółów bardzo Was proszę moje drogie staraczki o opinie co z tym moim wykresem.... kiedy program wyznaczy owulację?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2014, 18:56
-
Ten program NIE wyznacza owulacji, bo to jest NIE możliwe. Obserwując cykl można wyznaczyć czas najbardziej płodny ale ten program nawet tego poprawnie nie robi.
-
Pierwszą wyższą temp. masz 20 dc. ale czy była owulacja to nie można stwierdzić jednoznacznie, bo wzrost temp. nie daje gwarancji że do owulki doszło. Ja chodziłam na monitoringi i w cyklach bezowulacyjnych miałam wzrost temp tak samo jak i przy owulacyjnych
Dni płodne rozpoczęły się u ciebie 14 dc (bo pojawił sie śluz) a skończyły 22 dc -
Dziękuję za interpretację . Tak jak pisałam jestem tu jeszcze zielona, myślałam , że algorytm tego programu zawsze zaznacza przybliżony termin wystąpienia owulacji oznaczając linią lub linią przerywaną... powoli się ,,fiksuję'' bo czas leci ....zawsze były rzeczy ważne i ważniejsze niż czas na powiększenie rodziny...teraz jestem już bardzo blisko 30 -tu lat, od jakiegoś czasu nie zabezpieczamy się z mężem i nic
-
Zaznacza kiedy uzna, że owu nastąpiła, u Ciebie nie było skoku temperatury, więc uznał że jej nie było.
Mnie się nie zdarzyło, żeby skoczyla bez owu lub odwrotnie, ale to oczywiście możliwe.
Może się zdarzyć, że w tym cyklu jeszcze raz pojawia się dni płodne i po nich nastąpi skok. -