Cykl bezowulacyjny ? :(
-
nick nieaktualny
-
Skok może jeszcze być na dniach także nie trać od razu nadziei, zwłaszcza, że jak piszesz masz nieregularne cykle a od skoku temperatury za około 10-14 dni (u każdego jest mniej więcej stała ilość dni) powinna nadejsć miesiączka. Był rozciągliwy śluz więc to dobry znak
-
Marynko, na razie owu nie było, ale jeszcze nic straconego. Szyjka nie wygląda jakby była przyszykowana do akcji. Może się pojawić śluz płodny jeszcze raz i wtedy pojawi się piękny skok i dalej wyższe tempki.
Paola, tak jak napisała Linka, na razie bez owu i noe wygląda jakby na dniach się zanosiło na nią. Regularne masz cykle?
-
Trudno mi powiedzieć czym to jest spowodowane... Możliwe, że coś się podzialo dziwnego w tym cyklu i już nic z niego nie będzie. To się zdarza i jest normalne, mogą być nawet 2 bezowulacyjne cykle W roku u kompletnie zdrowiej kobiety.
-
nick nieaktualny
-
jolkaa wrote:Dziewczyny a ja mam ciągle niskie temperatury ale mega dużo płodnego śluzu. Mam długie cykle ale owulki nie widać.
Wzrost temp. nie jest gwarancja że owulacja wystapiła. Mnie temp wzrasta nawet w cyklach bezowulacyjnych. -
Witam, choruje na niedoczynność,łuszczyce i łuszczycowe zapalenie stawów, lecz nie o tym, 14 pażdziernika br, bylam u ginekologa, ktory wykryl u mnie bezowulacyjny cykl. Moje miesiączki dotychczas był nieregularne spowodowane tarczycą od dwóch miesięcy miesiączkuje równo z 1 dniem miesiąca. Doktor zapisał mi Clostybegyt i kazał brac od 4 do 9 dnia cyklu.W 10 dniu cyklu mam jechac na USG monitoring, dodatkowo kazał zrobic prolaktyne i progesteron zrobiłam i prolaktyna wynosi 24,55 przy normach od 5,0-35,0 a moj progesteron wynosi 1,0 przy normach :
faza folikulrna 0,25-0,54
faza lutealna 1,5-20
owulacja 0,25-6,22..
dzwoniąc do lekarza powiedział mi że jestem w normie. czy progesteron moze hamować moje starania, mimo zazywania CLO? (BADANIA WYKONAŁAM W 18 DNIU CYKLU)czekam,czekam -