Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Cykl bezowulacyjny po odstawieniu Bromergonu?
Odpowiedz

Cykl bezowulacyjny po odstawieniu Bromergonu?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Limosa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2021, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!
    Mierzę temperaturę już czwarty cykl. Dwa cykle temu (na początku) odstawiłam Bromergon, czyli poprzedni cały cykl był "czysty", bez leków, mimo to nie zauważyłam nic niepokojącego w kształcie wykresu. Teraz jednak dzień przewidywanej owulacji minął, a na wykresie brak skoku. Czyżby to był cykl bezowulacyjny? Wiem, że takie występują u każdej kobiety, ale martwię się czy to nie brak owulacji spowodowany podwyższeniem prolaktyny.
    Miesiąc temu robiłam badanie, w tym ładnym cyklu, i prolaktyna była nieznacznie podwyższona.

07034f2fb1f8.jpg
    a057b2d185b7.jpg
    e5e783fd25c6.jpg
    f283677a93ab.jpg

3jgx90bvoj1fla1b.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ