Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Cykl bezowulacyjny po odstawieniu Bromergonu?
Odpowiedz

Cykl bezowulacyjny po odstawieniu Bromergonu?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Limosa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2021, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!
    Mierzę temperaturę już czwarty cykl. Dwa cykle temu (na początku) odstawiłam Bromergon, czyli poprzedni cały cykl był "czysty", bez leków, mimo to nie zauważyłam nic niepokojącego w kształcie wykresu. Teraz jednak dzień przewidywanej owulacji minął, a na wykresie brak skoku. Czyżby to był cykl bezowulacyjny? Wiem, że takie występują u każdej kobiety, ale martwię się czy to nie brak owulacji spowodowany podwyższeniem prolaktyny.
    Miesiąc temu robiłam badanie, w tym ładnym cyklu, i prolaktyna była nieznacznie podwyższona.

07034f2fb1f8.jpg
    a057b2d185b7.jpg
    e5e783fd25c6.jpg
    f283677a93ab.jpg

3jgx90bvoj1fla1b.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ