Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Cykl bezowulacyjny u 20-latki
Odpowiedz

Cykl bezowulacyjny u 20-latki

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ala1215 Debiutantka

Wysłany: 21 czerwca 2022, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Mam problem związany z moim cyklem. Od kilku miesięcy mierzę temperaturę, w trakcie mojego cyklu. Po owulacji, temperatura rosła, widoczny był skok. W tym cyklu, mimo ze owulacja powinna być kilka dni temu (według aplikacji) nie zaobserwowałam takiego skoku. Czy to możliwe ze ten cykl jest bezowulacyjny? Bądź jaka może być tego przyczyna. Dodam, ze mam 20 lat, nie miewam przewlekłych problemów ze zdrowiem, moje cykle zazwyczaj są regularne. Poprzedni cykl obył się bez takich niespodzianek. Czy powinnam zgłosić się do lekarza? A może poczekać? Z góry dziękuję za odpowiedz.

• Trottin Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2022, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najpewniejszym narzędziem przy obserwacji cykli będzie wizyta u ginekologa, podczas której można sprawdzić czy jest pęcherzyk, jak duży i kiedy powinien pęknąć, czyli kiedy nastąpi owulacja.
    Oczywiście- jest możliwość, że ten cykl jest bezowulacyjny, ale jest też możliwość, że owulacja dopiero będzie :)

Ala1215 lubi tę wiadomość

• Ala1215 Debiutantka

Wysłany: 21 czerwca 2022, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję bardzo za odpowiedź :) Ogólnie dzisiaj mam 20 dzień cyklu, zwykle koło 13/14/15 dnia temperatura rosła. Być może przez stres związany z sens na studiach owulacja się przesunęła. Aplikacja podpowiedziała mi, ze śluz płodny po zanurzeniu w naczyniu z woda, tworzy kuleczkę i opada na dno. Miałyście podobne doświadczenia? Tak tez dzieje się z moim śluzem dzisiaj, wiec być może troszkę dni płodne się przesunęły.

• Trottin Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2022, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja osobiście nie analizuję śluzu, więc nie odniosę się do tego, ale w moim przypadku owulacja zawsze jest opóźniona, mimo regularnych cykli. W Twoim przypadku może po prostu zadzialal stres i dlatego owulacja się przesunęła, chociaż 20 dzień to już dość późno. Jak długie masz cykle?

Ala1215 lubi tę wiadomość

• Ala1215 Debiutantka

Wysłany: 8 lipca 2022, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trottin wrote:
    Ja osobiście nie analizuję śluzu, więc nie odniosę się do tego, ale w moim przypadku owulacja zawsze jest opóźniona, mimo regularnych cykli. W Twoim przypadku może po prostu zadzialal stres i dlatego owulacja się przesunęła, chociaż 20 dzień to już dość późno. Jak długie masz cykle?
    29/30 dni, dzisiaj 37 dzień miesiączki dalej nie ma, test negatywny. Wystąpiło w 36 dniu krwawienie jakby początek @, ale nagle przestało.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ