Cykle 30-31 dniowe
-
nick nieaktualny
-
To mój 8 dc. Od 2 dni mam testy owulacyjne pozytywne i brązowe upławy... Ból w jajniku. Czy możliwa owulacja tak szybko? Naprawdę zwariuje... Proszę piszcie jeśli ktoś z was miał tak szybko owulacje. Nie radzę sobie sama już z tym wszystkim. Czekam ma upragnione dziecko drugi cykl... Mam 20 lat i jestem zdrowa... Pierwszy nieudany cykl wbił mi niż w serce... Nie chce przeoczyć owulacji... Ale jestem w szoku, ze ona tak szybko może być.
-
Pierwszy raz teraz okres mi się tydzień spoźnił. Był taki jak zawsze. A te bóle jajnika skłoniły mnie na testy owu. 10 testów pozytywnych... Niby wszystko jak na owulacje... Tylko mnie dziwi, ze tak szybko i czy spóźniony okres miał wpływ na to. Może znajdzie się tu Pani która miała podobnie.
-
Plamienia zawsze warto sprawdzić, zgadzam się z Anusią. Zdarza się, że kobiety mają plamienia okołoowulacyjne, ale chyba nie brązowe, tylko niteczki krwi w śluzie. Ale ja tego u siebie nie obserwuję, więc nie wiem. To, że ktoś ma cykle ok 30 dniowe nie oznacza, że owulacja następuje zawsze w tym samym dniu cyklu, nie jesteśmy robotami. Trzeba dłuższej samoobserwacji, żeby zobaczyć, ile może u Ciebie trwać pierwsza faza cyklu, a ile faza lutealna. Jeśli faktycznie masz teraz owulację, to przy prawidłowej fazie lutealnej cykl będzie trwał (bez ciąży) ok (max) 24 dni. Testy owu pokazują tylko wyrzut LH, a więc to że organizm przygotowuje się do owu, nie są jednoznacznym potwierdzeniem owulacji. W tym pomoże ci monitoring. Potwierdzeniem wystąpienia owulacji jest też ciąża
anusia24 lubi tę wiadomość
staramy się od września 2015
,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"
-
Moje cykle jak narazie są 34 dniowe jednak zdarzają się i większe czasem mniejsze . Ogólnie są nieregularne . I zawsze przed jak i po miesiączce mam plamienia brązowe , na początku jasne a później co raz ciemniejsze aż w końcu nadchodzi @ . Od tego cyklu zaczęłam brać suplementy diety dla kobiet starających się gdzie są tam wszystkie najważniejsze witaminy itp. i moje plamienia po 1 dniu cyklu gdzie okres trwał z 3/4 dni przedłużyły się o 6 dni . Dosyć rzadko mi się to zdarza . Od dzisiaj zaczęłam brać luteinę bo prawdopodobnie przyczyną mojego poronienia w październiku był za mały progesteron a mój lekarz bagatelizował to . Więc lepiej sprawdzić plamienia tak jak to piszą koleżanki wyżej . Do tego cyklu nie wiedziałam kiedy mam owulację ale zaczęłam używać od 1 dnia cyklu testy owulacyjne <allegro> i pozytywny też pojawił się 17 dnia cyklu . Akurat wypadało z soboty na niedziele Walentynkową
-
Ja mam cykle obecnie 31 dniowe, ostatni był 33 dniowy (choć przed ciąża miałam 29 dniowe) Owulacja występuje późno bo ok 20-22 dnia cyklu. Od dwóch cykli plamienia 2-3 dniowe przed miesiączką. W tym miesiącu i następnym mam brać duphaston od 16 do 25 dnia cyklu 2x1, ponoć ma to skrócić cykl...
-
Ja mam 30-31 zazwyczaj. Też nigdy nie wiedziałam kiedy mam płodne....loteria istna. Od niedawna zaczęłam mierzyć temperaturę i tutaj wszystko notować. Teraz miałam owulację 17 dnia cyklu. Testy owulacyjne u mnie nie sprawdzają się. Co prawda robię ale nauczyłam się, że jak pasek jest ciemniejszy jak zazwyczaj i potem jest coraz jaśniejszy to traktuję go jak pozytywny (zawsze to jakaś dla mnie informacja). U ginekologa bywałam i ponoć u mnie wszystko ok i owulacje są więc mam nadzieję, że taki stan rzeczy się utrzymuje.
-
Roxanne20 - mając cykle 30 dniowe nie możesz mieć owulacji na początku cyklu. Druga faza cyklu jest stała i wynosi 10-16 dni, najczęściej 14. Więc gdybyś miała owulację w 9dc to cykl nie trwałby nawet 28 dni. Tak jak napisała koleżanka wyżej - nie nakręcaj się tak, poobserwuj trochę swoje ciało, zacznij prowadzić wykres. A najlepiej to współżyjcie regularnie i w końcu się uda.Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
Po roku starań nadszedł mój świt...
-
A odpowiadając na Twoje pytanie to ja mam cykle 31-33 dniowe i owulacja występuje u mnie NAJWCZEŚNIEJ 16dc. Testy owulacyjne są pewnym pomocnikiem, ale nie zawsze się sprawdzają. Przy pełnej obserwacji powinny pomóc. Powodzenia dziewczynyNie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
Po roku starań nadszedł mój świt...
-