AnnaMaria a to nie jest trochę tak, że na siłę chcesz mieć ładny wykres? Czy rzeczywiście te czynniki o których piszesz miałyby tak wielki wpływ na Ciebie, żeby tą tempkę anulować?
Dziś wieczorem życzę udanego seksu i pamietaj,że OF to nie jest wyrocznia, to algorytm, który ma pomóc.
Ja na dwóch różnych serwisach mam inaczej określony dzień owulacji ;p
Co do testów to z poradnika Ovu:
Czy testy owulacyjne są wiarygodnym źródłem potwierdzenia wystąpienia owulacji?
Nie. Powszechnie dostępne testy owulacyjne (testy LH, elektroniczne monitory, mikroskopy śliny) mogą być bardzo skuteczne w wykrywaniu dni płodnych, ale nie są w stanie stwierdzić czy do owulacji faktycznie doszło. Nie potwierdzają one bowiem wystąpienia owulacji, lecz informują tylko, że ciało przygotowuje się do niej. Testy te wykrywają w ciele kobiety wzrost poziomu hormonu LH, czyli rozpoznają nadchodzącą owulację, a nie jej występowanie. Niekoniecznie jednak wysoki poziom hormonu LH oznacza, że do owulacji dojdzie. W wyjątkowych sytuacjach zdarza się bowiem, że organizm przygotowuje się do owulacji (produkuje hormony, które powodują pojawienie się oznak płodności tj. płodnego śluzu, płodnej pozycji szyjki macicy, bądź pozytywnego wyniku testu owulacyjnego) lecz w ostateczności do owulacji nie dochodzi (np. z powodu stresu czy choroby).