Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Czy tak wygląda skok ?
Odpowiedz

Czy tak wygląda skok ?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!
    Czy mogłaby się wypowiedzieć jakaś życzliwa i kompetentna osoba, czy to co na moim wykresie widać to skok temperatury po owulacji? Mam wrażenie, że jakiś mały ten skok. OF w interpretacji mi podał, że wahania temperatur są w normie.
    Byłabym wdzięczna za każdą odpowiedź,
    Miłego dnia,
    F.
    66c7a2e2ae3680aac29279c648730ec7.png

• Justeck Ekspertka

Wysłany: 28 października 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawdę mówiąc ciężko Twój wykres zinterpretować, bo masz duże rozbieżności czasowe przy mierzeniu temperatury (i to w "newralgicznych" dniach). Poza tym są takie opinie, że pomiar temperatury po godzinie 8.30 (a nawet po 7.30) jest niewiarygodny.

Gdyby interpretować wykres tak jak jest, zakładając że żadna z temperatur nie jest zaburzona, to można by było 21 dc uznać za wzrost, gdyby nie to że dwie temperatury po nim spadają poniżej linii podstawowej, a więc nie są o 0,05 wyższe od poprzedzających wzrost sześciu niższych.

Jeśli brać pod uwagę tylko i wyłącznie te niezaburzone, to i tak wzrostu nie ma, bo tempka z 25 dc też nie spełnia wymogu bycia wyższą o 0,05 od sześciu niższych.

Mam nadzieję że w miarę zrozumiale to napisałam. Zachęcam do poczytania więcej: http://iner.pl/metoda-rotzera/

Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results. (anonim)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musisz jeszcze poczekać i zobaczyć czy temp będzie rosła. Masz za dużo zaburzonych temp w okresie okołoowulacyjnym. Śluz i szyja wskazują na owu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Wam za odpowiedzi. W następnym cyklu bardziej poddam się reżimowi mierzenia temperatury. I chyba faktycznie zmienię godzinę mierzenia na może 6, jeszcze będzie na tyle wcześnie, że może zasnę drugi raz :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feśka wrote:
    Dzięki Wam za odpowiedzi. W następnym cyklu bardziej poddam się reżimowi mierzenia temperatury. I chyba faktycznie zmienię godzinę mierzenia na może 6, jeszcze będzie na tyle wcześnie, że może zasnę drugi raz :)

W razie czego zawsze możesz sobie kupić testy owu i przy podejrzeniach skoku wspomóc się testem :-) Ja tak zrobiłam właśnie dzisiaj, choć głównie przez nagły ból jajników, bo wydawało mi się, że skok tempki jest za mały...

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj właśnie zamówiłam z allegro 20 testów :) nigdy jeszcze z nich nie korzystałam. Moje cykle są tak około 34-35dniowe, kiedy powinnam zacząć ich używać ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feśka wrote:
    Dzisiaj właśnie zamówiłam z allegro 20 testów :) nigdy jeszcze z nich nie korzystałam. Moje cykle są tak około 34-35dniowe, kiedy powinnam zacząć ich używać ?

Na ulotce będziesz miała tabelkę z wyliczeniem :-)
    Ale po sobie dzisiaj podpowiem, że jak poczujesz ból w jajnikach albo zobaczysz zmiany w śluzie czy (chyba przede wszystkim) skok temperatury, to lepiej sprawdzić czy coś się nie szykuje ;-) (u mnie tak właśnie dzisiaj wyszło).

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ