Czy tak wygląda skok ?
-
nick nieaktualnyHej Dziewczyny!
Czy mogłaby się wypowiedzieć jakaś życzliwa i kompetentna osoba, czy to co na moim wykresie widać to skok temperatury po owulacji? Mam wrażenie, że jakiś mały ten skok. OF w interpretacji mi podał, że wahania temperatur są w normie.
Byłabym wdzięczna za każdą odpowiedź,
Miłego dnia,
F.
-
Prawdę mówiąc ciężko Twój wykres zinterpretować, bo masz duże rozbieżności czasowe przy mierzeniu temperatury (i to w "newralgicznych" dniach). Poza tym są takie opinie, że pomiar temperatury po godzinie 8.30 (a nawet po 7.30) jest niewiarygodny.
Gdyby interpretować wykres tak jak jest, zakładając że żadna z temperatur nie jest zaburzona, to można by było 21 dc uznać za wzrost, gdyby nie to że dwie temperatury po nim spadają poniżej linii podstawowej, a więc nie są o 0,05 wyższe od poprzedzających wzrost sześciu niższych.
Jeśli brać pod uwagę tylko i wyłącznie te niezaburzone, to i tak wzrostu nie ma, bo tempka z 25 dc też nie spełnia wymogu bycia wyższą o 0,05 od sześciu niższych.
Mam nadzieję że w miarę zrozumiale to napisałam. Zachęcam do poczytania więcej: http://iner.pl/metoda-rotzera/Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results. (anonim) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFeśka wrote:Dzięki Wam za odpowiedzi. W następnym cyklu bardziej poddam się reżimowi mierzenia temperatury. I chyba faktycznie zmienię godzinę mierzenia na może 6, jeszcze będzie na tyle wcześnie, że może zasnę drugi raz
W razie czego zawsze możesz sobie kupić testy owu i przy podejrzeniach skoku wspomóc się testem Ja tak zrobiłam właśnie dzisiaj, choć głównie przez nagły ból jajników, bo wydawało mi się, że skok tempki jest za mały... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFeśka wrote:Dzisiaj właśnie zamówiłam z allegro 20 testów nigdy jeszcze z nich nie korzystałam. Moje cykle są tak około 34-35dniowe, kiedy powinnam zacząć ich używać ?
Na ulotce będziesz miała tabelkę z wyliczeniem
Ale po sobie dzisiaj podpowiem, że jak poczujesz ból w jajnikach albo zobaczysz zmiany w śluzie czy (chyba przede wszystkim) skok temperatury, to lepiej sprawdzić czy coś się nie szykuje (u mnie tak właśnie dzisiaj wyszło). -