X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów czy te temperatury nie sa zbytb niskie
Odpowiedz

czy te temperatury nie sa zbytb niskie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • asik82 Koleżanka

Wysłany: 4 stycznia 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Mialam robiony monitoring cyklu. W 17 dc byl pecherzyk o wielkości 2 cm. W 20 dc pecherzyka nie bylo za to na usg bylo cialko zolte i resztki plynu. Zaczelam mierzyc temperature od tego monigoringu ale td temperatury sa navtakim samym poziomie i to mnie troche dziwi bo przy pierwszej ciazy byly na poziomie 36.9 -37.2 ( poronienie w 9 tc)

• Ezia90 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No chyba dziewczyno zartujesz :P przeciez Ty masz wysokie temperatury w normie, są wysokie i to nic dziwnego ze sa na tym samym poziomie. wiele dziewczyn tak ma. Mogłabys sie martwic jakby Ci skakały te tempki jak oszalałe. wg mnie nie ma powodów do obaw

dqprpx9i7rkxsl4h.pngex2b8ribq1mpge8u.png
  • asik82 Koleżanka

Wysłany: 6 stycznia 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawia mnie to. przy pierwszej ciazy zakonczonej poronieniem tempki byly wyzsze i byly jakies wahania. Od tego mierzenia to chyba do glowy dostaje. Ciagle sie boje ze spadna a do testowania jeszcze troche zostalo. Boje sie rozczarowania choc wiem ze moze przyjsc.

• Gianna Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asik... ja wiem, że to trudne i sama sobie powinnam to powiedzieć... ale może naprawdę spróbować sobie odpuścić i nie czekać z utęsknieniem na dzień testu? Takie mocne parcie na dwie kreseczki czasem tylko utrudnia zobaczenie ich...

Swoją drogą fazę lutealną masz bardzo ładną, zupełnie w normie :) Tym się ABSOLUTNIE nie stresuj :) Ja przy obu ciążach miałam małe wahania tempki :) Ważne żeby nie spadła do poziomu niższego, ale to też o ile jesteś w ciąży. Czego Ci z całego serca życzę!!!

"Zamienię pustynię na pojezierze,
    a wyschniętą ziemię na wodotryski." Iz 41,18
    dqpr3e5ecs7r4rjb.png
  • violijka Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja tez mam taki problem z tymi temperaturami,mam wrazenie ze moje sa za niskie, nie wiem czy to jest spowodowane tym ze mierze ja w ustach czy o co chodzi.Ktoras ma jakis pomysl?
    Dziekuje I pozdrawiam ;)

58783feaec3e9132ab67a6f0b4667e63.png
  • Ezia90 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy nizsza w ustach- nie wiem, ale na pewno wiarygodniejsza według mnie, mierzona w pochwie.
    pozdrawiam ;)

dqprpx9i7rkxsl4h.pngex2b8ribq1mpge8u.png
  • Gianna Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violijka, ale przecież masz zupełnie normalne te tempki.
    Który cykl obserwujesz? Bo jak na moje oko nauczyciela NPR, to wykres temperatury bardzo przejrzysty masz :)

"Zamienię pustynię na pojezierze,
    a wyschniętą ziemię na wodotryski." Iz 41,18
    dqpr3e5ecs7r4rjb.png
  • natalia2015 Koleżanka

Wysłany: 12 stycznia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violijka, ja też mam podobne temperatury do Ciebie. Trochę czytałam o tym i chyba po prostu jesteśmy nisko temperaturowymi dziewczynami. Chzył mi yba nie ma się czym martwić, każdy ma indywidualną temperaturę ciała.
    Ovufriend zaznaczył mi w interpretacji wykresu,że temperatury są w normie.
    Ale rozumiem Cię, bo też się czasem nad tym zastanawiam, że może jednak....

• violijka Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki dziewczyny, podnioslyscie mnie na duchu.
    Trzymam kciuki za wasze starania ;)

58783feaec3e9132ab67a6f0b4667e63.png
  • natalia2015 Koleżanka

Wysłany: 12 stycznia 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki;)Ja też życzę Ci 2 kreseczek.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ