Czy ten termometr działa? Czy wasze też tak mają?
-
Hej,
Zaczełam mierzyć temperaturę od ostatniego cyklu i moje pomiary wyglądają jak góry skaliste. Zastanawiam sie czy mam dobry termometr. Zrobiłam więc taki test: zmierzyłam temperatuę w tym samym miejscu 5 razy pod rząd w bezruchu i wyniki są:
36,79
36,52
36,63
36,64
36,85
czy to możliwe że w ciągu minuty, dwóch temka aż tak się zmieniała? Czy powinnam kupić nowy termometr czy to normalne?
Jakiej firmy termometr polecacie? Mój jest elektroniczny firmy Geon.
Gloria13 -
W sumie to specjalistką nie jestem ja mam zwykły termometr który pokazuje mi jedno miejsce po przecinku mam dzięki temu mniej stresu ale ja na twoim miejscu kupiłabym inny bo twój pokazuje różnicę prawie 3 stopni po przecinku więc coś z nim nie tak.
-
Kiedyś miałam podobny problem gdy mierzyłam tem. w ustach bo śpię z otwartą więc pierwszy pomiar był najniższy potem każdy następny był wyższy bo miałam przy mierzeniu buzię zamkniętą problem znikną gdy następny cykl zaczęłam mierzyć tem. do pochwowo ile razy bym nie zmierzyła to jest taka sama przed wstaniem z łóżka potem wiadomo w ciągu dnia wzrasta. W sumie banalne ale gdy się śpi z otwartą buzią to temperaturę ciężko określić.
-
Polecam termometry firmy Microlife np. ten http://allegro.pl/termometr-owulacyjny-microlife-mt16c2-npr-0-01-i3494854182.html
Wahania temp są normalne, ale te Twoje są za duże. Spróbuj z nowym termometrem Powodzenia -
Microlife, jest dobry wskazuje dwa miejsca po przecinku i raczej nie mam wahań podczas pomiarów, zdarzało się że czasem temp. była zadziwiająco niska więc mierzyłam kilka razy ale ale róznica była o 0.01-0.02 stopnie więc widocznie tak było"Gdy idzie o zachodzenie w ciąże , jajeczka kobiety są jak jajka na miekko, nigdy nie wiesz kiedy będą w sam raz"
-
Ja mam microlife i mierze zawsze 2 razy, pierwszy po zmierzeniu od razu wyłączam i włączam od nowa, bez wyciągania. I zawsze drugą tempkę zapisuję(czekam aż przestanie piszczeć 8 razy). Ważne, żebyś opracowała system i zawsze zapisywała tylko jedną temperaturę- ten sam pomiar(np drugi jak ja).
-