Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Czy to była owulacja?
Odpowiedz

Czy to była owulacja?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • naox Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, jestem tutaj całkiem nowa.
    Serdecznie pozdrawiam Was wszystkie :)

W listopadzie odstawiłam tabletki Yaz, ponieważ pragniemy dziecka.
    W pierwszym cyklu po odstawieniu okres pojawił się po 30dniach, w drugim cyklu staraliśmy się, ale chyba nie wstrzeliłam się w owulację i klapa. Ostatni okres nadszedł 28 grudnia. Od 8 grudnia robiłam testy owulacyjne, ponieważ wieczorem miałam ból jajników i bolały mnie piersi. 9 stycznia test wyszedł pozytywny, oraz śluz był płodny. (było przytulanie i również 5,6,7,11..) Od 10stycznia wychodzi druga kreska jako cień, cienia. Czy to oznacza, że była już owulacja? W każdym razie wczoraj miałam jakby nitki krwi w śluzie.

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ad3424a364ef.jpg

Przekrój testów od 8 do dziś. (9 dwie kreski, od razu się pojawiły)
    10 stycznia robiłam test 13:30 i późnym wieczorem, ale już cień cienia.
    Zostały 3 testy, więc zaobserwuję co dalej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 09:40

p19uyx8dnezstxe3.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten test z 9 można by uznać jedynie za pozytywny, ale według mnie ta kreska jest za jasna... powinny być obie tak samo mocne...

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naox wrote:

W pierwszym cyklu po odstawieniu okres pojawił się po 30dniach, w drugim cyklu staraliśmy się, ale chyba nie wstrzeliłam się w owulację i klapa. Ostatni okres nadszedł 28 grudnia. Od 8 grudnia robiłam testy owulacyjne, ponieważ wieczorem miałam ból jajników i bolały mnie piersi. 9 stycznia test wyszedł pozytywny, oraz śluz był płodny. (było przytulanie i również 5,6,7,11..) Od 10stycznia wychodzi druga kreska jako cień, cienia. Czy to oznacza, że była już owulacja? W każdym razie wczoraj miałam jakby nitki krwi w śluzie.

Mogła być ta owulacja, ale na 100% się nie da niestety stwierdzić. Mam takie same testy. U mnie nawet jak wyszedł mega pozytyw miesiąc temu to potem na usg wyszło że nie było owulki! Test owulacyjny to zapowiedź a nie potwierdzenie owulacji niestety!

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naox wrote:

Mogła być ta owulacja, ale na 100% się nie da niestety stwierdzić. Mam takie same testy. U mnie nawet jak wyszedł mega pozytyw miesiąc temu to potem na usg wyszło że nie było owulki! Test owulacyjny to zapowiedź a nie potwierdzenie owulacji niestety!

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ