X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Czy to była owulacja?
Odpowiedz

Czy to była owulacja?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • naox Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, jestem tutaj całkiem nowa.
    Serdecznie pozdrawiam Was wszystkie :)

W listopadzie odstawiłam tabletki Yaz, ponieważ pragniemy dziecka.
    W pierwszym cyklu po odstawieniu okres pojawił się po 30dniach, w drugim cyklu staraliśmy się, ale chyba nie wstrzeliłam się w owulację i klapa. Ostatni okres nadszedł 28 grudnia. Od 8 grudnia robiłam testy owulacyjne, ponieważ wieczorem miałam ból jajników i bolały mnie piersi. 9 stycznia test wyszedł pozytywny, oraz śluz był płodny. (było przytulanie i również 5,6,7,11..) Od 10stycznia wychodzi druga kreska jako cień, cienia. Czy to oznacza, że była już owulacja? W każdym razie wczoraj miałam jakby nitki krwi w śluzie.

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ad3424a364ef.jpg

Przekrój testów od 8 do dziś. (9 dwie kreski, od razu się pojawiły)
    10 stycznia robiłam test 13:30 i późnym wieczorem, ale już cień cienia.
    Zostały 3 testy, więc zaobserwuję co dalej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 09:40

p19uyx8dnezstxe3.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten test z 9 można by uznać jedynie za pozytywny, ale według mnie ta kreska jest za jasna... powinny być obie tak samo mocne...

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naox wrote:

W pierwszym cyklu po odstawieniu okres pojawił się po 30dniach, w drugim cyklu staraliśmy się, ale chyba nie wstrzeliłam się w owulację i klapa. Ostatni okres nadszedł 28 grudnia. Od 8 grudnia robiłam testy owulacyjne, ponieważ wieczorem miałam ból jajników i bolały mnie piersi. 9 stycznia test wyszedł pozytywny, oraz śluz był płodny. (było przytulanie i również 5,6,7,11..) Od 10stycznia wychodzi druga kreska jako cień, cienia. Czy to oznacza, że była już owulacja? W każdym razie wczoraj miałam jakby nitki krwi w śluzie.

Mogła być ta owulacja, ale na 100% się nie da niestety stwierdzić. Mam takie same testy. U mnie nawet jak wyszedł mega pozytyw miesiąc temu to potem na usg wyszło że nie było owulki! Test owulacyjny to zapowiedź a nie potwierdzenie owulacji niestety!

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naox wrote:

Mogła być ta owulacja, ale na 100% się nie da niestety stwierdzić. Mam takie same testy. U mnie nawet jak wyszedł mega pozytyw miesiąc temu to potem na usg wyszło że nie było owulki! Test owulacyjny to zapowiedź a nie potwierdzenie owulacji niestety!

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ