X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów czy to cykl bezowulacyjny ??
Odpowiedz

czy to cykl bezowulacyjny ??

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam czy pomoglby mi ktos zinterpretowac wykres ? Bo juz sama nie wiem . Cykle mam zazwyczaj 35 dniowe . W 19 dc mialam objawy jak na owulacje . I śluz i szyjka ale temp no nie wiem . Prosze o opinie .
    Oto moj wykres :
    https://ovufriend.pl/graph/4993ca0e94341a2526c7866f76520fce

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikt ci na 100% nie powie.. właśnie dlatego nie mierzę już tempki, bo nie mogłam się połapać - wykres żył własnym życiem, a na usg co innego :) U niektórych dziewczyn jest jakoś wyraźny skok, u mnie też bywało dziwnie..

Wysłany: 14 stycznia 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie tez nie moge sie w tym połapac ... W zeszlym miesiacu tez niby nie mialam wielkiego skoku dopiero pare dni przed @ temp skoczyla wyzej. Ale w tym to nie wiem czy sa jakiekolwiek szanse na ciaze :)

• agania Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem więcej, dziewczyny zachodzą w ciążę nawet jeśli z ich wykresu wynika, że nie było owulacji i lekarz potwierdza cykl bezowulacyjny na monitoringu :D :D :D także to już jest w ogóle hit :) jak widać - ZAWSZE jest szansa :)

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png

Wysłany: 14 stycznia 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha no to naprawde dziwne :D a wiec mam nadzieje ze jednak ta owulacja byla :)

• Ezia90 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia, no widze ze ewentualnie skok był w 20dc, ale tak słaby, że mi wygląda na bezowulacyjny póki co.
    Ale niczym sie nie martwic:) Kazdej kobiecie moga sie zdarzyc dwa razy do roku bezowulacyjne. Tak czy siak są skuteczne metody na to jakby co ;)

dqprpx9i7rkxsl4h.pngex2b8ribq1mpge8u.png
  • cocosowa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja często mam owulacje ok 31 dnia cyklu więc nic stracone. Co lepsze w dni płodne nie mam śluzu płodnego a szyjka jest nisko i twarda a testy owulacyjne negatywne. Owulacje mi potwierdza temperatura i monitoring więc serduchuj i niezałamuj;)

Starania od 06.2014
    Walka z męskim problemem:( (Terato-Asthenozoospermia ) Z 0 do 1% prawidłowych plemników
    28.07.2015 *11tc

Wysłany: 14 stycznia 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie sama juz nie wiem :) cocosowa serduchuje caly czas i staram sie nie zalamywac :) tylko zastanawialam sie czy brac dalej olej z wiesiolka bo ponoc powinno sie go brac do owulacji a mi ciezko okreslic czy juz byla czy nie :)

• cocosowa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak czujesz się nie pewnie z olejem z wiesiołka a chodzi ci o większą ilość śluzu to proponuję siemię lniane . Można je pić cały cykl daje takie same efekty i jest bardzo zdrowe, może też pić twój partner, dobrze wpływa na jakość nasienia. Kupować nie odtłuszczone najlepiej w cłych ziarnach i dobrze rozgryzać. Ja również stosujelubrykant Conceive plus

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2015, 22:50

Pierrot lubi tę wiadomość

Starania od 06.2014
    Walka z męskim problemem:( (Terato-Asthenozoospermia ) Z 0 do 1% prawidłowych plemników
    28.07.2015 *11tc
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak dla mnie to nie bylo, bo Twoja 3 temperatura po doniemanym skoku nie wynosi 0,2. Czekaj ale jak myslisz o ciazy to chyba mmozna ja obecnie wykluczyc, temperatury sa za niskie... nawet jak na druga faze sa za niskie. ale ja slabo sie znam ;)

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png

Wysłany: 16 stycznia 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie tez mysle ze owulacji w ogole nie bylo . Mam niestety PCOS i czasami sie tak zdarza chociaz ostatnio myslalam juz ze wszystko sie uregulowalo a jednak sie pomylilam . No nic bede dalej czekac bo caly czas mnie tak dziwnie boli w dole brzucha . Moze owulacja sie zbliza :)

• Girl25 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez mam stwierdzone pcos ale tylko po jednym cyklu, a badania wszystkich hormonow sa w normie i mozna powiedziec idealne wiec albo wtedy mi sie taki cykl trafil albo nie wiem... Obecny moj wykres jest bardzo ladny i wyglada na trojstopniowy... ale zobaczymy jutro co z niego wyjdzie... albo @ bedzie na dniach albo to byl moj szczesliwy cykl ;)

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png

Wysłany: 16 stycznia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja narazie badan wlasnie nie robilam mam stwierdzone tylko po usg . Pojde do lekarza jeszcze i zobaczymy co powie . O to super oby Ci sie trafil szczesliwy cykl :) ja musze jeszcze poczekac :) za to bede trzymac za Ciebie kciuki :)

Wysłany: 19 stycznia 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze brzuch mnie caly czas dolem boli moze jednak byla ta owulacja :( temp poki co nic sie nie zmienia wczoraj byl jedynie skok a dzisiaj znowu 36.4 ...

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ