Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Dni płodne pomocy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • drobniutka Nowa

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, mam problem z wyznaczeniem dni płodnych, pomoże mi ktoś??
    pierwszy dzień mojej aktualnej miesiączki to 30 październik i nadal jeszcze mam....... Kiedy i jak to policzyć??

drobniutka
  • Ezia90 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj,
    Po pierwsze to ile masz lat skarbie? bo zadałas takie pytania, ze dziwi mnie to, że jestes na stronce dla starających sie/przygotowujących sie do staran skoro nie masz podstawowej wiedzy, ale Oki nie chce byc uszczypliwa wiec postaram sie odpowiedziec na nurtujące Cie pytania.
    1. Przestudiuj dokładnie baze wiedzy z ovufriend.pl (trzecia zakładka) Mnóstwo informacji, które powinny rozwiac Twoje wątpliwości.
    2. Obserwuj swoje ciało! i sygnały jakie Ci wysyła, czyli:
    - codziennie badaj śluz (określ jaki jest danego dnia (lepki, gesty(niepłodny); przezroczysty, rozciagliwy; wodnisty(płodny))
    - dodatkowo zwróc uwage na symptomy około dni płodnych- np.wzrost libido, pobolewanie podbrzusza itp)
    - kazdego dnia o stałej porze mierz temperature ciała termometrem elektronicznym owulacyjnym (najlepiej w pochwie) Da ci to obraz tego jak wszystko przebiega
    - poziom hard: badaj szyjke macicy
    Dopiero wtedy zobaczysz mniej wiecej kiedy wypadają ci dni płodne i niepłodne.
    Powodzenia

dqprpx9i7rkxsl4h.pngex2b8ribq1mpge8u.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ