Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów › Duże wahania temperatur w fazie lutealnej
Odpowiedz

Duże wahania temperatur w fazie lutealnej

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • m_d_f Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część wszystkim :) To mój pierwszy wykres na ovufriendzie i mam nadzieję, że ostatni, hehe :)

Czy którakolwiek z was ma też takie wahania temperatury w fazie lutealnej? Zwykle po prostu mam duże wahnięcia, ale w tym cyklu temperatura spadła mi aż poniżej linii wyższych temperatur... Czy mimo to mogę liczyć na udane testowanie pod koniec cyklu? Czytałam, że to może świadczyć o wysokiej prolaktynie. Miałam iść pierwszy raz na badanie w tą środę (TSH, prl, testosterna i androstendion), ale jak na złość złapałam wczoraj wieczorem przeziębienie :/ Na szczęście tylko mnie gardło pobolewa i mam lekki katar. A to mój wykres: https://ovufriend.pl/graph/7f657dbd46dd728429fd0fb81ca8cb46

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2013, 13:06

• kaloryferka Koleżanka

Wysłany: 25 marca 2013, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eh, mój wykres w tym cyklu też wygląda jakoś...inaczej. Są gigantyczne skoki temperatur, co wcześniej raczej się nie zdarzało. Fakt mam podwyższona prolaktynę (Bromergon już na mnie czeka), ale wcześniej aż tak drastycznie nie było. Zastanawiam się cóż to może być...

• m_d_f Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno stres wpływa na wysokość prolaktyny. Może ostatnie dni były dla ciebie bardzo stresujące.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ