Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Duży spadek temperatur
Odpowiedz

Duży spadek temperatur

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • GenowefaPigwa Nowa

Wysłany: 12 listopada 2025, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć:) w drugiej fazie cyklu stopniowo bardzo spadły mi temperatury (najniższa to 35.90) po czym powoli wzrastały na te 36.60 . Cykl trwa już 39dni i się jeszcze nie skończył (zazwyczaj trwa około 32-34dni). Co to może oznaczać?

Ps. Jak dodajecie wykres z aplikacji do postu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2025, 15:37

• Starania z mikrogruczomikrogruczol Koleżanka

Wysłany: 3 lutego, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W drugiej fazie cyklu temperatura stopniowo rośnie od owulacji a spada przed samą miesiączką. U mnie np. spadały już 3/4 dni przed miesiączką, bo miałam niewydolność ciałka żółtego.
    Prawidłowo temperatura powinna gwałtownie spaść przed miesiączką.

Owulacja była kiedy temperatura wzrosła o 0,5 stopnia lub systematycznie z dnia na dzień rośnie. U ciebie może owulacją się przesunęła? 7dpo powinna być najwyższą z całego wykresu, wtedy progesteron osiąga swój szczyt. Na ciążę często się utrzymuje lub wzrasta.

• Eedzia11 Autorytet

Wysłany: 13 lutego, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starania z mikrogruczomikrogruczol wrote:
    W drugiej fazie cyklu temperatura stopniowo rośnie od owulacji a spada przed samą miesiączką. U mnie np. spadały już 3/4 dni przed miesiączką, bo miałam niewydolność ciałka żółtego.
    Prawidłowo temperatura powinna gwałtownie spaść przed miesiączką.

Owulacja była kiedy temperatura wzrosła o 0,5 stopnia lub systematycznie z dnia na dzień rośnie. U ciebie może owulacją się przesunęła? 7dpo powinna być najwyższą z całego wykresu, wtedy progesteron osiąga swój szczyt. Na ciążę często się utrzymuje lub wzrasta.
    W żadnej mojej ciąży nie miałam zależności, że w 7dpo miałam najwyższy skok. W drugiej fazie były i są równomiernie wyższe niż w I fazie wykresu a jeśli mam ciążę to skok jeszcze wyżej mam na ok 2 dni przed okresem..

41f3c0524b2e0f895de70e97b232d183.png

➡️ kwiecień 2021 ⏸️
    💔 maj 2021 - łyżeczkowanie (puste jajo)
    ➡️ 31 styczeń 2022 ⏸️
    ❤️ 11 październik 2022 - mamy synusia
    ➡️ 08 marzec 2024 ⏸️
    💔 11 kwiecień 2024 poronienie w domu (puste jajo)
    ➡️ 16 lipca 2025 ⏸️
    💔 5 września 2025 poronienie (zatrzymane serduszko)
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ