Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Duży spadek temperatur
Odpowiedz

Duży spadek temperatur

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • GenowefaPigwa Nowa

Wysłany: 12 listopada 2025, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć:) w drugiej fazie cyklu stopniowo bardzo spadły mi temperatury (najniższa to 35.90) po czym powoli wzrastały na te 36.60 . Cykl trwa już 39dni i się jeszcze nie skończył (zazwyczaj trwa około 32-34dni). Co to może oznaczać?

Ps. Jak dodajecie wykres z aplikacji do postu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2025, 15:37

• Starania z mikrogruczomikrogruczol Koleżanka

Wysłany: 3 lutego, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W drugiej fazie cyklu temperatura stopniowo rośnie od owulacji a spada przed samą miesiączką. U mnie np. spadały już 3/4 dni przed miesiączką, bo miałam niewydolność ciałka żółtego.
    Prawidłowo temperatura powinna gwałtownie spaść przed miesiączką.

Owulacja była kiedy temperatura wzrosła o 0,5 stopnia lub systematycznie z dnia na dzień rośnie. U ciebie może owulacją się przesunęła? 7dpo powinna być najwyższą z całego wykresu, wtedy progesteron osiąga swój szczyt. Na ciążę często się utrzymuje lub wzrasta.

• Eedzia11 Autorytet

Wysłany: 13 lutego, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starania z mikrogruczomikrogruczol wrote:
    W drugiej fazie cyklu temperatura stopniowo rośnie od owulacji a spada przed samą miesiączką. U mnie np. spadały już 3/4 dni przed miesiączką, bo miałam niewydolność ciałka żółtego.
    Prawidłowo temperatura powinna gwałtownie spaść przed miesiączką.

Owulacja była kiedy temperatura wzrosła o 0,5 stopnia lub systematycznie z dnia na dzień rośnie. U ciebie może owulacją się przesunęła? 7dpo powinna być najwyższą z całego wykresu, wtedy progesteron osiąga swój szczyt. Na ciążę często się utrzymuje lub wzrasta.
    W żadnej mojej ciąży nie miałam zależności, że w 7dpo miałam najwyższy skok. W drugiej fazie były i są równomiernie wyższe niż w I fazie wykresu a jeśli mam ciążę to skok jeszcze wyżej mam na ok 2 dni przed okresem..

41f3c0524b2e0f895de70e97b232d183.png

➡️ kwiecień 2021 ⏸️
    💔 maj 2021 - łyżeczkowanie (puste jajo)
    ➡️ 31 styczeń 2022 ⏸️
    ❤️ 11 październik 2022 - mamy synusia
    ➡️ 08 marzec 2024 ⏸️
    💔 11 kwiecień 2024 poronienie w domu (puste jajo)
    ➡️ 16 lipca 2025 ⏸️
    💔 5 września 2025 poronienie (zatrzymane serduszko)
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ