Dziwny cykl, bardzo proszę o pomoc/porady
-
Witajcie dziewczyny!
Postaram sie krótko i na temat opisać problem.
Zawsze przed miesiączką około tydzień wcześniej zaczynały mnie boleć piersi, jedynie przy fazie nadczynności tarczycy bolały już od owulki. Teraz się w miarę unormowalo i znów zaczęły boleć tydzień przed. W aktualnyn cyklu trzy pierwsze dni bolue były dość mocne, natomiast od 4 dnia temperatura poszła w górę i piersi prawie w ogole nie bolały. Dziś przy drugim z rzędu spadku temperatury piersi przestaly mnie kompletnie boleć. Dzis mija ósmy dzień od początku bólu. Dodam, ze ból ustepowal zawsze wraz z początkiem krwawienia miesięcznego. A co do krwawienia - 3 dni temu i przez kolejne dwa dni aż do wczoraj mialam mikroskopijne plamienia, takie, ze gdyby noe względy higieniczne moglabym nosić caly dzien jedną wkładkę a i tak ledwo ze ledwo bylaby zabrudzona. Dziś czysto! Kompletnie nic nie ma na wkładce. Zrozumialabym plamienie jakies i w koncu okres, ale nie ma ani tego, ani tego.
Dziś mam okolo 12-14 dpo, tak myślę. Wykonałam już dwa testy, jeden w sobotę, dzis drugi. Oba negatywne.
Czy któraś z Was miała taki problem dziwny z piersiami? Czy może to ciąża a o dziwo jeszcze jej testy nie wykryły?
Mam początki Hashimoto, ale ostatnie wyniki były dobre.
Plamienia mialam moze z 3 razy w zyciu przed @, ale bylo to na zasadzie takiej, ze wieczorem papier juz byl zabrudzony przy podcieraniu, a rano juz pojawiał sie okres.
A dodatkowo dziś rano zauważyłam przy podcieraniu piekny, szklisty,przejrzysty śluz, jakbym miała miec owulacje.
Czy któraś coś poradzi? Dlaczego tak może się dziać? Pierwszy raz jestem w tak dziwnej sytuacji.
Wykres mam udostepniony, moze jakies fachowe oko cos wychwyci
Proszę i dziękuję za wszelką pomoc!Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2017, 16:09
Aniołek [*] 17.09.2016 9tc
Aniołek [*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
Jeśli masz śluz płodny pod koniec cyklu to niestety jest to zwiastun @ najczęściej.Starania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
No ja już na nią czekam, tylko zastanawiam się co może być przyczyną takiego dziwnego cyklu? Czy to np.TSH mogło wzrosnąć i stąd jest tak dziwnie?
Aniołek [*] 17.09.2016 9tc
Aniołek [*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
Nie mam pojęcia co mogło być przyczyną. Ja bardzo często mam tak, że 2-3 dni przed @ mam plamienie, a potem do @ już nic i tylko śluzu mam dużo też takiego płodnego. Tylko, że mnie do tego raczej mocno bolą piersi. Prolaktynę mam w porządku, TSH niby też, chociaż ostatnio trochę urosło. Nie wiem z czym to jest związane.Starania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -