Dziwny wykres?
-
Dziewczyny pomóżcie. Co jest z tym wykresem? Wydaje mi się bezowulacyjny. Zazwyczaj mam cykle 26-28 dniowe. To moja pierwsza tak szczegółowa obserwacja. Czy możliwe, że owu się przesunęła czy już nie ma na co liczyć w tym miesiącu? Jeszcze nie miałam płodnego śluzu w tym cyklu. Ciągle jest biały i skąpy, a szyjka od początku jest dość wysoko. Dziś jest jeszcze wyżej niż wczoraj i raczej jest bardziej miękka niż średnio miękka, ale śluzu płodnego nadal brak:( Czy taki dziwny wykres może być spowodowany tak długimi plamieniami?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2014, 21:29
-
Rozważyłabym tutaj czy nie za wcześnie zaczęłaś naliczać nowy cykl, czy przypadkiem pierwsze 6 dni plamień nie powinno być częścią poprzedniego cyklu i tak na prawdę jesteś w 11 dc, a nie 17.
Możliwości jest wiele. Czy cykl był owulacyjny czy bezowulacyjny to oceniać najlepiej na koniec. Dopóki trwa - nadzieja zawsze jest. -
nick nieaktualnyAsta wrote:Rozważyłabym tutaj czy nie za wcześnie zaczęłaś naliczać nowy cykl, czy przypadkiem pierwsze 6 dni plamień nie powinno być częścią poprzedniego cyklu i tak na prawdę jesteś w 11 dc, a nie 17.
Możliwości jest wiele. Czy cykl był owulacyjny czy bezowulacyjny to oceniać najlepiej na koniec. Dopóki trwa - nadzieja zawsze jest.
Na pewno tak jest - ja mam podobnie z plamieniami, ale to jest końcówka poprzedniego cyklu. Dziś lekarz mi powiedział, żebym liczyła sobie cykl od pierwszego dnia normalnego krwawienia bo takie plamienia są u mnie zaburzeniami ostatniej fazy. Byłaś z tym u gin? Czy może pierwszy raz masz taką sytuację? -
nick nieaktualny
-
Faktycznie. Tak wszystko by się zgadzało i cykle nie zmieniłyby długości, czyli wychodziłyby co 28 dni. Plamienie 24 czerwca było tylko z kropką krwi i dlatego zaznaczyłam lekkie krwawienie.
Kita byłam miesiąc temu u ginekolog, ale nie u mojej, bo moja była wtedy na urlopie. Opowiedziałam jej co i jak, ale mnie olała i nawet nie chciała zrobić usg. Przepisała tylko Proverę (przez 3 cykle) od 16 dnia cyklu przez 10 dni po jednej tabletce. Tylko, że poprzedni cykl też policzyłam od pierwszego dnia plamienia. Wyglądał tak: 2 dni plamienia, 4 dni nic i 8 dni "normalnego" krwawienia.
Teraz mam wizytę 4 sierpnia i zobaczymy co i jak. Może moja gin powie, że niepotrzebnie tamta przepisała Proverę. Sama już nie wiem. Zastanawiam się czy w tym miesiącu pominąć ta Proverę czy nie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 23:43
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny, Może któraś z Was pomoże mi zinterpretować mój wykres. Pierwszy miesiąc mierzę tem. i nie bardzo się znam. Cykle mam 28 dniowe. W dni płodne było intensywne przytulanko ale chyba nic z tego nie będzie.Będę wdzięczna za pomoc.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 22:30
-