dziwny wykres i brak okresu - prosba o pomoc w interpretacji
-
Czy moze ktoras z Was orientuje sie co moze byc przyczyna? Okres spoznia sie jak nigdy (wczesniejsze cykle to srednio 28 dni), poza tym wykres jest troszke niemiarodajny gdyz jest na nim sporo "pustych kolek" moze to, ze powaznie chorowalam na tarczyce ma cos z tym wspolnego? A moze fakt, ze w tym miesiacu bralam furagine na pecherz? (znalazlam info w necie, ze moze ona opozniac okres) Tak czy inaczej zastanawia mnie brak okresu i nie wiem czy czekac na niego czy pedzic do lekarza? Prosze o jakiekolwiek sugestie bo zaczynam sie powaznie martwic
-
my dream wrote:To przez leki na tarczyce, one bardzo wpływają na cykl miesiączkowy. Jakie masz tsh???
W grudniu badalam TSH i mam w normie 1,6 a norma to 0,4 - 4,5, T4 to 14,5 przy normach 50 - 60 bodajze?? Leki na tarczyce przestalam brac 1 listopada (to byl lek na nadczynnosc tarczycy, bralam go 17 miesiecy) - endokrynolog kazal odstawic. Choruje na Gravesa - Basedowa. Endo powiedzial, ze wyniki sa OK i mozna sie starac o dziecko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2014, 10:17
-
Temperatura za niska nie jest To sprawa indywidualna, ja tez takie mam. Tempka nie jest na tyle rozjechana by domniemac, ze owulacja sie nie pojawi. W cyklach bez owu tempka jest mocno zygzakowata, gory i niziny . U Ciebie jest stabilna. Takie plamienie to czesto plamienie/krwawienie srod ykliczne, zdarza sie nawet u zdrowych jak ryba kobiet. Ja bym poczekala nawet 2 tyg na skok, jesli nie nadejdzie to trzeba wywolac i nieprzedluzac swojej niepewnosci .
PaniMisiowa lubi tę wiadomość
-