X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Endometrium 5mm - czy jest szansa?
Odpowiedz

Endometrium 5mm - czy jest szansa?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Martimarti Nowa

Wysłany: 4 listopada 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W 18dc miałam endometrium 5mm :(( a następnego dnia pęcherzyk pękł więc nie miało szansy podrosnąć. Czy to może być przyczyną, że z rocznych starań nici? A może któraś z pań spotkała się z podobnym przypadkiem a mimo to się udało?

• Betka1986 Debiutantka

Wysłany: 13 listopada 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytała gdzieś że przy takim cienkim endo zdarza się zagniezdzenie ale jest spore ryzyko poronienia. Oczywiście są leki podtrzymujące ale szczerze mówiąc chyba lepiej poczekać i żeby było wszystko dobrze od początku niż całą ciąża na lekach i najczęściej przelezana.stres też nie wpływa wtedy dobrze

Sówka35 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie endometrium 4mm :-( jajnik lewy 38x0,prawy 38x26

• An Przyjaciółka

Wysłany: 5 stycznia 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szansa jest zawsze!!! A jeśli nie wyjdzie to można spróbować naturalnych metod (np. diety) lub witamin. Nie zaszkodzi a może pomoże :)

2014 - 2x biochem, laparoskopia- mięśniak, endo
    2015 - poronienie 10tc. ANA
    2016 - laparoskopia - c.pozamaciczna - usunięcie jajowodu
    Być człowiekiem znaczy: każdego dnia starać się być lepszym. F. Dessauer
    fdd2a35a67.png
  • Asia_08 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na grubsze endonetrium polecam migdały, czerwone wino, witaminę E a z leków na receptę Estrofem

uwo93e3kacedpezy.png
  • rebe Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Q

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2020, 22:03

mhsvl6d8myv1scse.png
    starania od 2014, PGD NGS: ❄️❄️❄️ Crio 02.19 i 04.19 nieudane, crio 06.19: 14 dpt beta 1613, 16 dpt beta 3391, 19 dpt 7172, 7t4d mamy ❤️
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy o pomiar endometrium mozna poprosic lekarza podczas rutynowego usg-czy jest to zwiazane bardziej z tzw monitoringiem owulacji? pytam bo niedługo idę do gina na zwyczajową wizytę-a zazwyczaj robi on usg więc przy okazji bym sie dopytała...

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • An Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy każdym usg dopochwowym można prosić o pomiar endometrium. Mój ginekolog robi to "rutynowo" przy każdym nawet prosić nie muszę.

Rebe te 7 dni od zapłodnienia do zagnieżdżenia to bardzo dużo i zdecydowanie może wpłynąć na szerokość endometrium.
    W ciąży w której byłam - 1 dzień po owulacji miałam endo 7mm a 18 dni po owu jak było wiadomo, że jestem w ciąży było 10mm - niestety okazało się, że to puste jajo płodowe poroniłam w 10 tygodniu ale mój organizm wcale nie chciał się tej ciąży pozbyć - a niby endometrium słabe. Miałam podawany cytotec bardzo krwawiłam poroniłam pęcherzyk a kosmówką tak mocno się trzymała, że trzeba było łyżeczkować macicę.

2014 - 2x biochem, laparoskopia- mięśniak, endo
    2015 - poronienie 10tc. ANA
    2016 - laparoskopia - c.pozamaciczna - usunięcie jajowodu
    Być człowiekiem znaczy: każdego dnia starać się być lepszym. F. Dessauer
    fdd2a35a67.png
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki za odp..narazie chodze na nfz-wiec zobaczymy czy wejdzie to w skład "rutynowego" badania, ale zapytam..:)

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ