X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Endometrium, starania, owulacja
Odpowiedz

Endometrium, starania, owulacja

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Aleknn Debiutantka

Wysłany: 21 czerwca 2023, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny!
    Wczoraj bylam u ginekologa i w zawiązku z tym, ze staramy się o dziecko z partnerem (1 cykl staran) to zrobiono mi usg. Poszlam z problemami infekcyjnymi, przedstawilam moje plany na ciaze pani doktor ale zapomnialam zapytac o endometrium. Teraz patrze, ze w badaniu wyszlo ze ma ono tylko 3mm, a jestem po owulacji. Zaczelam sie martwic i czytac rozne fora i watki. Oczywiscie troche spanikowalam.
    Czy mozliwe, ze przez wyjałowiona flore bakteryjna mam takie male endometrium? Czy ktoras z was miala podobny problem?
    Pani doktor mimo tego, ze mowilam o ciazy w ogole nie wspomniala o tym endometrium, ogolnie wszystko jest w jak najlepszym porzadku. Dostalam tylko gynoflor do stosowania w trakcie owulacji zeby odbudowac flore bakteryjna no i probiotyki dopochwowe na codzien.

Ouwalcje mialam 2-3 dni temu z tego co zaobserwowalam, Pani powiedziala tylko, ze „owulacja z prawego jajnika” czyli zrozumialam, ze juz byla.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ