X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Endometrium, starania, owulacja
Odpowiedz

Endometrium, starania, owulacja

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Aleknn Debiutantka

Wysłany: 21 czerwca 2023, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny!
    Wczoraj bylam u ginekologa i w zawiązku z tym, ze staramy się o dziecko z partnerem (1 cykl staran) to zrobiono mi usg. Poszlam z problemami infekcyjnymi, przedstawilam moje plany na ciaze pani doktor ale zapomnialam zapytac o endometrium. Teraz patrze, ze w badaniu wyszlo ze ma ono tylko 3mm, a jestem po owulacji. Zaczelam sie martwic i czytac rozne fora i watki. Oczywiscie troche spanikowalam.
    Czy mozliwe, ze przez wyjałowiona flore bakteryjna mam takie male endometrium? Czy ktoras z was miala podobny problem?
    Pani doktor mimo tego, ze mowilam o ciazy w ogole nie wspomniala o tym endometrium, ogolnie wszystko jest w jak najlepszym porzadku. Dostalam tylko gynoflor do stosowania w trakcie owulacji zeby odbudowac flore bakteryjna no i probiotyki dopochwowe na codzien.

Ouwalcje mialam 2-3 dni temu z tego co zaobserwowalam, Pani powiedziala tylko, ze „owulacja z prawego jajnika” czyli zrozumialam, ze juz byla.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ