X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

FSH, LH, Estradiol

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kingakm Nowa

Wysłany: 6 kwietnia 2022, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Pomóżcie w interpretacji, bo lekarz na razie wstrzymuje się od diagnozy ( każe się wyluzować i pojechać na wakacje- staramy się 6 miesięcy)

LH 19 IU/L zakres 2.4 -14.6

FSH 5.4 IU/L zakres 3.5-12.5

Estradiol 209 pmol/L zakres 45 - 845

Jajniki w obrazie USG wszystko ok, ale zdarzają się nieregularne okresy.
    Powiedzcie mi czy PCOS może być przy prawidłowym obrazie USG jajników? Ogólnie to brak trądziku, brak dużej nadwagi, brak nadmiernego owłosienia.

• Eddis Nowa

Wysłany: 6 kwietnia 2022, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba nie są wyniki od 3 do 5 dnia cyklu a wtedy się powinno zrobić takie badania

• Kingakm Nowa

Wysłany: 6 kwietnia 2022, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak , badanie wykonane w 4 dniu cyklu. Zakres podany też na faze folikulaną.

• Ja.aiza Debiutantka

Wysłany: 7 kwietnia 2022, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Mi tez wyszedł podwyższony stosunek LH do FSH.
    A badalas testosteron ? Mi wyszedł podwyższony, reszta wyników Ok

• Izaaaaaaa Nowa

Wysłany: 15 maja 2022, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stosunek Lh do Fsh powinien być równy. Ja też tak mam i stwierdzono u mnie PCOS. Dodatkowo mam podwyzszony testosteron i obraz jajników też na to wskazuje

• Aania90 Nowa

Wysłany: 30 maja 2022, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Czy któraś z Was miała podobny stosunek hormonów. LH/FSH? Co mówili lekarze ?
    Badania robione w 3dc
    LH 3,61
    FSH 6,2
    Estradiol 52,57
    TSH 1,64

Martwi mnie ten stosunek LH/FSH bo wychodzi ponizej 0,6..

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ