FSH, Lh i Estradiol a brak okresu, jutro badanie- Pomocy!
-
Cześć, właśnie mija 43 dzień cyklu. Miesiączki od zawsze miałam bardzo nieregularne, Stwierdzono wtórny zanik miesiączki. Na początku lekarz obstawiał hiperprolaktynemię, jednak okazało się, ze jest ona w normie. Jutro- ponieważ nie mam kiedy tak naprawdę w związku z pracą- wybieram się na badanie Fsh, Lh, Tsh, Estradiolu oraz cukru i ogólna morfologia. Niestety nie dostałam okresu a z tego co wyczytałam Lh i FSh powinny być badane do 4 dc. Czy jeśli zrobię jutro badanie, to wyniki będą miarodajne i dowiem się w końcu co się dzieje z moim zdrowiem? Staramy się z M o dzidziusia, ale starania bez konkretnej pomocy, to wiadomo Miesiączki wczesniej wywolywabe byly luteiną, bo duphaston na mnie nie zadziałał, teraz jednak luteiny nie brałam, za to od ponad miesiąca piję zioła Ojca Sroki...
-
Evell23 wrote:Cześć, właśnie mija 43 dzień cyklu. Miesiączki od zawsze miałam bardzo nieregularne, Stwierdzono wtórny zanik miesiączki. Na początku lekarz obstawiał hiperprolaktynemię, jednak okazało się, ze jest ona w normie. Jutro- ponieważ nie mam kiedy tak naprawdę w związku z pracą- wybieram się na badanie Fsh, Lh, Tsh, Estradiolu oraz cukru i ogólna morfologia. Niestety nie dostałam okresu a z tego co wyczytałam Lh i FSh powinny być badane do 4 dc. Czy jeśli zrobię jutro badanie, to wyniki będą miarodajne i dowiem się w końcu co się dzieje z moim zdrowiem? Staramy się z M o dzidziusia, ale starania bez konkretnej pomocy, to wiadomo Miesiączki wczesniej wywolywabe byly luteiną, bo duphaston na mnie nie zadziałał, teraz jednak luteiny nie brałam, za to od ponad miesiąca piję zioła Ojca Sroki...
Morfologia, cukier Ci wyjdą bez względu na to w której fazie cyklu jesteś. Są niezależne FSH, LH będą niemiarodajne bo je się robi na początku cyklu a Ty jesteś jakby cały czas na końcu (czy nie wiadomo w sumie w którym momencie), estradiol tez robi sie na początku ale nie wiem jak wpłynęłoby badanie robione później na wynik, a TSH zależy od tego jak bardzo stresuje Cię sytuacja bo to na stresy i wiele innych czynników bardzo czułe badaniehttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek 21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
ja jestem w 129 dc:/
wywolanie okresu za 1 razem nie pomoglo, potem byla dawka zwiekszona ostatecznie bralam 13 dni az duphaston w tym tydzien po 3 tabletki na dobe
czekam na okres
a badania wszystkie co mowilas mialam robione niedawno i wyszly okropnie:/
fsh prawie 60:/ bardzo sie martwie i czekam z niecierpliwoscia na okres od wczoraaj zeby powtorzyc w odpowiednich dniach cyklu -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
malami91 wrote:Baylee, a kiedy odstawiłaś duphaston? Zatrzymał Ci się okres tak po prostu czy brałaś tabletki anty? Ile masz lat?
duphaston odstawilam w poniedzialek ten
jestem po 30
okres mi sie zatrzymal po odstawieniu tabletek, bralam je 8 miesiecy
wczesniej okres mialam normalnie, bolacy przez endometrioze ale miesiac w miesiac
teraz mam za wysoka prolaktyne, koszmarne fsh i tsh 2,72 czyli tez niby w normie ale za wysokie
wyniki fsh wskazuja na przedwczesne wygasanie funkcji jajnikow dlatego tak mnie to martwi:/ a ja nie mam dziecka i wlasnie planowalam zajsc
progesteron tez bardzo niski -
Baylee, ja kiedyś nie miałam okresu przez ponad rok i duphaston też mi nie pomógł.
Dostałam Femoston i dopiero on przywrócił mi okres. Kilka miesięcy po odstawieniu femostonu zaszłam w ciążę. Poza tym u mnie brak miesiączki był spowodowany zbyt niską wagą.
Laura 6.11.2018
Aniołek (*)04.04.2017 12tc (poronienie zatrzymane) -
nick nieaktualny
-