Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Hiperprolaktynemia - wykres, proszę o pomoc
Odpowiedz

Hiperprolaktynemia - wykres, proszę o pomoc

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • mrth666 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam!
    Mam stwierdzoną Hiperprolaktynemie (prolaktyna wysoka, po tabletce również)
    i nie mam typowych objawów typu nieregularne miesiączki lub jej brak, wręcz przeciwnie. Mam regularne cykle 27-29 dni za to cholernie bolesne - Ketanole z ledwością pomagają. Czasem jedynie mam niewielki wyciek z piersi. I mam pytanie, czy ten mój wykres, objawy potwierdzają w 100% występowanie owulacji czy jedynie monitoring może to określić? Słyszałam że przy hiperprolaktynemii nie ma wzrostu temperatury a takowy się pojawia... I co może oznaczać ten spadek w dzisiejszym dniu? Dziękuje za pomoc <3 98f3d805e36feb0672a5bddbf98b58eb.png

w57vkrntb2ql331t.png[/link]1usa15nmbx89ymoj.png
    20120421560114.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mrth666 Twoj wykre wyglada swietnie moim skromnym zdaniem, owulacja piekna, wzrost piekny. Trzymam kciuki za pomyslne zakonczenie!

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • sylwiunia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie zawsze przy hiperprolaktynemii są zaburzenia owulacji, w twoim przypadku owulacja występuje a świadczy o tym piękny wzrost temperatury na wykresie.

"Nadzieja za­wiera w so­bie światło moc­niej­sze od ciem­ności, ja­kie pa­nują w naszych sercach".Jan Paweł II

6es3onyx9001zu66.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ