Interpretacja wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
Dnia owulacji nie da sie wyznaczyć bez monitoringu jedynie można dni najbardziej płodne. Kiedy miałaś dzień szczytu śluzu? bo bez tego objawu nie da się zinterpretować wykresu.
-
nick nieaktualny
-
Kosmitka - na moje oko skok jest dziś, owulacja mogła być do trzech dni wcześniej albo będzie do trzech dni później. Obserwuj się dalej i notuj temperaturę.
ankryn - skok 22 dc, jesteś w 8 dniu fazy wyższych temperatur, pozostaje czekać
dziewczyny - polecam info na stronie www.iner.pl zakładka "metoda"
Dużo tekstu, ale rzetelnie, a wątpliwości możemy omówić na forum
-
ja w pierwszym cyklu z ovu też byłam wpatrzona w tą kreskę na wykresie, ale dzięki radom bardziej doświadczonym dziewczynom wiem, że to tylko statystyczny program i już się nie denerwuję jak mi co nowy wpis temperatury owulację przesuwał... a co do wyliczenia owu to z tego co ja zrozumiałam to konieczny jest choćby jeszcze jeden parametr (śluz lub szyjka) a i tak nie wyznaczymy konkretnego dnia owulacji, a jedynie dni płodne i niepłodne
u mnie program zaznacza owu (+) (-) 2-3 dni, więc nie ma co czekać na pojawienie się kreski tylko działać troszkę wcześniej, po kilku miesiącach obserwacji swoich cykli wiem już, że owulacja zachodzi u mnie 13-15 dnia cyklu, oczywiście wtedy gdy nie zaburzy go jakaś choroba lub coś innego"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
nick nieaktualnyTo forum jest jednocześnie zbawieniem i przekleństwem Zbawieniem dlatego, że tyle tu na prawdę fajnych osób a przekleństwem przez ten zapyziały algorytm który to cudownie ma wyznaczyć owulację... Do znudzenia będę powtarzać, że to tylko program, który interpretuje dane według schematów co rzadko ma pokrycie z rzeczywistością. Początkującym dziewczynom po prostu radzę i z całego serca polecam poszerzyć swoją wiedzę o zasady NATURALNEGO PLANOWANIA RODZINY, tak bardzo przez niektórych wyśmiewanego ( w tym bardzo dawno temu przeze mnie również niestety). Kobieta poznaje swoje ciało, potrafi czytać sygnały, kiedy jest ten najbardziej płodny czas, poza tym jest to zdrowe, skuteczne, bezpieczne? I na prawdę namawiam jest wiele wątków tu na forum, wiele pamiętników dziewczyn które piszą porady dotyczące NPR ZACHĘCAM Kiedy pozyskacie niezbędną wiedzę zyskacie NIEZALEŻNOŚĆ i komfort psychiczny oraz pełną świadomośc płodności.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2014, 13:51
Justeck, vanessa, Brunhilda lubią tę wiadomość
-
Kosmitka wrote:
Tez uważam jak Macedamia najlepiej zapoznać się z NPR wtedy nie trzeba prosić o rady innych co nie znaczy że inni niechętnie coś poradzą. Chodzi mi o to i już nie raz z tym spotkałam sie że ktoś udziela błędnych i mijających sie z prawdą porad (oczywiście będąc nieświadomym tego).
Czasem pojawią się dwie porady prawdziwa i mijająca się z prawdą... więc zachęcam do zapoznania się z podstawowymi zasadami W poradach pamiętnikowych zamieściłam najpotrzebniejsze wskazówki do wyznaczania dni płodnych i niepłodnych. Polecam bo wbrew pozorom to nie jest trudne
https://ovufriend.pl/pamietnik/mialo-byc-tak-pieknie,446.html -
Kiedy miałaś szczyt śluzu? Na raze skoku temp nie ma. A dnia owulacji NIE DA SIĘ WYZNACZYĆ bez usg można wyznaczyć tylko dni płodne i niepłodne.
-
nick nieaktualny
-
sprawdzam wlasnie tez przy szyjce ale jeden jedyn jaki mam zawsze to wodnisty w tym cyklu tylko przez 2 dni...nie wiem moze dlatego ze poprzedni cykl byl dziwny tzn.wedlug of moja fl trwala 17 dni gdzie zawsze bylo to 10 maksymalnie raz na jakis czas 13 a poprzedni cykl fl 17 dni nie wiem czy ma to jakis zwiazek juz sama nie wiem co o tym wszystkim myslec i jak interpretowac...edytka
-
nick nieaktualny