Interpretacja wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
a skierowania na badania dostajecie od ginekologa czy od lekarza rodzinnego? jakie skierowania dostajecie i ile płacicie? bo ja zastanawiam się, czy lekarz rodzinny da mi skierowanie na badanie tarczycy.nadmienie, że mój gin nie chce mnie na razie nigdzie wysyłać a ja chcę jednak mieć pewnośc, że jest ok
-
Asioczek z tego co wiem lekarz rodzinny może dać skierowanie na badanie TSH raz w roku przynajmniej było tak jakiś czas temu i wtedy badanie masz na NFZ.
-
Czy któraś z Was mogłaby zajrzeć do mojego wykresu i powiedzieć skąd taki dziwny spadek dzisiaj? I czy wstanie o 4 w nocy ze 2 razy do synka mogło to zaburzyć?Potem mierzyłam temperaturę o 6.45.
Dodam,że jest błąd w wykresie:zaczęłam cykl 21 marca,a owulacja możliwe,że 3 kwietnia bądź 4.
Będę wdzięczna za jakieś sugestie -
Brawurka84 wrote:Czy któraś z Was mogłaby zajrzeć do mojego wykresu i powiedzieć skąd taki dziwny spadek dzisiaj? I czy wstanie o 4 w nocy ze 2 razy do synka mogło to zaburzyć?Potem mierzyłam temperaturę o 6.45.
Dodam,że jest błąd w wykresie:zaczęłam cykl 21 marca,a owulacja możliwe,że 3 kwietnia bądź 4.
Będę wdzięczna za jakieś sugestie
Kiedy miałaś szczyt śluzu? bo to najważniejszy objaw przy interpretacji cyklu i bez tego objawu trudno coś wywnioskować. -
Według gina owulacja powinna być w piątek,wydaje mi się,że albo była w piątek z samego rana,bo potem szyjka już była prawie że zamknięta,albo w czwartek-wtedy była najbardziej otwarta.Szczyt śluzu środa wieczór lub czwartek z samego rana.
To uspokoiłaś mnie z tym spadkiem-to mój 1 cykl z mierzeniem temperatury -
Kochane, bardzo Was proszę o pomoc, bo zupełnie juz nie rozumiem mojego wykresu :'(. Dziś jest 14 dzień cyklu a ja dostałam lekkiego krwawienia. Na wykresie zaznaczylam plamienie, zeby ovu nie rozpoczął mi nowego cyklu, bo wydajemi się, ze na to jest za wcześnie. Plamienia okoloowulacujne juz mi się dwukrotnie zdażyły ale był to zabarwiony na różowo śluz a nie krwawienie. Co się dzieje?
-
zlobk wrote:Kochane, bardzo Was proszę o pomoc, bo zupełnie juz nie rozumiem mojego wykresu :'(. Dziś jest 14 dzień cyklu a ja dostałam lekkiego krwawienia. Na wykresie zaznaczylam plamienie, zeby ovu nie rozpoczął mi nowego cyklu, bo wydajemi się, ze na to jest za wcześnie. Plamienia okoloowulacujne juz mi się dwukrotnie zdażyły ale był to zabarwiony na różowo śluz a nie krwawienie. Co się dzieje?
Jak długie miewasz cykle? -
tak to wygląda - jakbyś miała plamienie okołoowulacyjne. Miałaś śluz typu płodnego, teraz pewnie przez krwawienie go nie widzisz. Przy czym lepiej, żebyś zapisała się do gina na wizytę,bo nie można ignorować żadnego krwawienia, które nie jest miesiączką!
-