Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Jak odczytać?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Staraczka233 Koleżanka

Wysłany: 22 stycznia, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, staramy się z mężem o pierwsze dziecko ale 5cs nieudanych ..

Zaczęłam mierzyć temperature poerwszy cykl zaraz po przebudzeniu czyli 5.30
    Temperatura 36.4 i 36.3 od początku cyklu
    Dziś jest 10dc czy to normalne, że jest tak niska ?

• Kiki842 Koleżanka

Wysłany: 22 stycznia, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bo już nie wiem czy dobrze rozumiem czy wczoraj była owu, miałam ból jajnika , zerknijcie proszę na wykres
    https://zapodaj.net/plik-G9xsCngTJk

• Staraczka233 Koleżanka

Wysłany: 22 stycznia, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki842 wrote:
    Dziewczyny bo już nie wiem czy dobrze rozumiem czy wczoraj była owu, miałam ból jajnika , zerknijcie proszę na wykres

To nie odpowiedź na moje pytanie ..

Daga121222 lubi tę wiadomość

• Ssilvia Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia, 04:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taką niską temperaturę jak mierze pod pachą. Nie wiem gdzie Ty mierzysz. Taka temperatura utrzymuje mi się mniej więcej do 15 dnia cyklu. W 16 - 17 dni cyklu wzrasta. W cyklu, w którym miałam owulację skoczyła mi do 37.7 - 37.8 i utrzymywała się przez cały cykl.

Możesz sprawdzić sobie tarczycę, bo niedoczynność może wpływać na obniżoną temperaturę ciała. Ja mam TSH już w normie i też takie temperatury. Możesz porównać sobie też wykresy innych dziewczyn w zakładce na górze i sprawdzić ze to normalne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia, 04:41

✨ 31 lat 🎀 | On 33 i wyniki nasienia super 🦸‍♂️ ✨

🌿 Hashimoto & lekka niedoczynność tarczycy – moja tarczyca to leń, ale ogarniamy!

Torbiel pęcherzykowata 25mm na jednym jajniku już 3 cykl bez zmian.🤔

💛 7 miesięcy starań – misja: 🍼👶

💊 Leki & suplementy:
    • 🦋 T4 (hormony tarczycy) – 25 mcg na zmianę z 50 mcg, bo moja tarczyca lubi być zaskakiwana.
    • 📉 Dostinex (prolaktyna) – jeden miesiąc i bum! Spadło z 23 ng/mL na 11 ng/mL.
    • ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!

🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖

54c957d311ff42ecd9c6a2cf83b841c0.png
  • Ssilvia Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia, 04:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki842 wrote:

Może spróbuj robić testy owulacyjne? Mogłaś mieć owulację bo to jest połowa cyklu i śluz rozciągliwym. Dziwi mnie dlaczego temperatury w pierwszej połowie cyklu są takie wysokie.

Zakłada się że owulację teoretycznie potwierdzają trzy wyższe temperatury przynajmniej o 0.2-0.5 wyższe od najniższej z pierwszej części cyklu.

🌿 Hashimoto & lekka niedoczynność tarczycy – moja tarczyca to leń, ale ogarniamy!

💊 Leki & suplementy:
    • 🦋 T4 (hormony tarczycy) – 25 mcg na zmianę z 50 mcg, bo moja tarczyca lubi być zaskakiwana.
    • ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!

• Staraczka233 Koleżanka

Wysłany: 24 stycznia, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ssilvia wrote:
    Ja mam taką niską temperaturę jak mierze pod pachą. Nie wiem gdzie Ty mierzysz. Taka temperatura utrzymuje mi się mniej więcej do 15 dnia cyklu. W 16 - 17 dni cyklu wzrasta. W cyklu, w którym miałam owulację skoczyła mi do 37.7 - 37.8 i utrzymywała się przez cały cykl.

Możesz sprawdzić sobie tarczycę, bo niedoczynność może wpływać na obniżoną temperaturę ciała. Ja mam TSH już w normie i też takie temperatury. Możesz porównać sobie też wykresy innych dziewczyn w zakładce na górze i sprawdzić ze to normalne :)

Dziękuję ;)
    Tarczyca badana i jest w normie;)

A proszę mi powiedzieć bo nie wiem czy dobrze rozumiem
    Testy owulacyjne robione wczoraj pod wieczór
    Cień cienia oznacza wynik negatywny ale czy to oznacza jak jest 2 kreska ze są dni plodne

• Ssilvia Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Testy owulacyjne nie oznaczają dni płodnych, tylko zbliżającą się owulację (czyli skok LH). Na teście musi pojawić się druga kreska intensywniejszego koloru niż ta testowa. To oznaczy że w ciągu 24 - 36 h teoretycznie dojdzie do owulacji.

Podobam ci przykład. U mnie wygląda to tak, że 13 dc pokazuje mi się tylko jedna kreska, 14 dnia pokazała mi się druga słaba kreska więc negatywny i testuję dalej. 15 dnia już druga kreska jest intensywna. To oznacza że 16 dnia prawdopodobnie będe mieć owulacji, więc trzeba się starać.

💊 Leki & suplementy:

• Ssilvia Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka233 wrote:
    Dziękuję ;)
    Tarczyca badana i jest w normie;)

A proszę mi powiedzieć bo nie wiem czy dobrze rozumiem
    Testy owulacyjne robione wczoraj pod wieczór
    Cień cienia oznacza wynik negatywny ale czy to oznacza jak jest 2 kreska ze są dni plodne

Zrób kilka dni pod rząd test owulacyjny zawsze o tej samej porze. Prawdopodobnie jak ci wyszła lekka kreska to kolejnego dnia będzie już mocniejsze lub całkiem test pozytywny

💊 Leki & suplementy:

• Optymistka93 Nowa

Wysłany: 17 lutego, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, trafiłam na to forum bo od 5 cykli staram się o dziecko - bezskutecznie. Od was dowiedziałam się masy wartościowych rzeczy za co z całego serca dziękuję. Pierwszy cykl zaczęłam mierzyć temperaturę i aplikacja co chwilę wyznacza inna datę owulacji… udostępniłam wykres. Powiedzcie, z doświadczenia co wy o tym sądzicie ? Kiedy na wasze oko byla owulacja ?

• Ssilvia Ekspertka

Wysłany: 17 lutego, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Optymistka93 wrote:
    Cześć, trafiłam na to forum bo od 5 cykli staram się o dziecko - bezskutecznie. Od was dowiedziałam się masy wartościowych rzeczy za co z całego serca dziękuję. Pierwszy cykl zaczęłam mierzyć temperaturę i aplikacja co chwilę wyznacza inna datę owulacji… udostępniłam wykres. Powiedzcie, z doświadczenia co wy o tym sądzicie ? Kiedy na wasze oko byla owulacja ?

Hej, według mnie 17dc mogłaś mieć owulację. Bo dzień wcześniej miałaś pozytyw test i potem skok temperatury. Jednak czy naprawdę miałaś owulację pokaże ci tylko monitoring

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego, 18:49

💊 Leki & suplementy:

• Karolciaaaa Znajoma

Wysłany: 11 marca, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny! Czy możecie zerknąć na mój wykres. Co oznacza dzisiejszy skok? Jestem po owulacji 6 marca ( robiłam test owu i też czułam objawy )

• Karolciaaaa Znajoma

Wysłany: 11 marca, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://ovufriend.pl/graph/c1be8f809ec8f1838f246610d8b56d5e

• Karolciaaaa Znajoma

Wysłany: 11 marca, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomoże ktoś? 😥

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ