Jak odczytać?
-
Ja mam taką niską temperaturę jak mierze pod pachą. Nie wiem gdzie Ty mierzysz. Taka temperatura utrzymuje mi się mniej więcej do 15 dnia cyklu. W 16 - 17 dni cyklu wzrasta. W cyklu, w którym miałam owulację skoczyła mi do 37.7 - 37.8 i utrzymywała się przez cały cykl.
Możesz sprawdzić sobie tarczycę, bo niedoczynność może wpływać na obniżoną temperaturę ciała. Ja mam TSH już w normie i też takie temperatury. Możesz porównać sobie też wykresy innych dziewczyn w zakładce na górze i sprawdzić ze to normalneWiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia, 04:41
✨ 31 lat 🎀 | On 33 i wyniki nasienia super 🦸♂️ ✨
🌿 Hashimoto & lekka niedoczynność tarczycy – moja tarczyca to leń, ale ogarniamy!
Torbiel pęcherzykowata 25mm na jednym jajniku już 3 cykl bez zmian.🤔
💛 7 miesięcy starań – misja: 🍼👶
💊 Leki & suplementy:
• 🦋 T4 (hormony tarczycy) – 25 mcg na zmianę z 50 mcg, bo moja tarczyca lubi być zaskakiwana.
• 📉 Dostinex (prolaktyna) – jeden miesiąc i bum! Spadło z 23 ng/mL na 11 ng/mL.
• ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!
🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖
-
Kiki842 wrote:Dziewczyny bo już nie wiem czy dobrze rozumiem czy wczoraj była owu, miałam ból jajnika , zerknijcie proszę na wykres
https://zapodaj.net/plik-G9xsCngTJk
Może spróbuj robić testy owulacyjne? Mogłaś mieć owulację bo to jest połowa cyklu i śluz rozciągliwym. Dziwi mnie dlaczego temperatury w pierwszej połowie cyklu są takie wysokie.
Zakłada się że owulację teoretycznie potwierdzają trzy wyższe temperatury przynajmniej o 0.2-0.5 wyższe od najniższej z pierwszej części cyklu.✨ 31 lat 🎀 | On 33 i wyniki nasienia super 🦸♂️ ✨
🌿 Hashimoto & lekka niedoczynność tarczycy – moja tarczyca to leń, ale ogarniamy!
💊 Leki & suplementy:
• 🦋 T4 (hormony tarczycy) – 25 mcg na zmianę z 50 mcg, bo moja tarczyca lubi być zaskakiwana.
• ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!
-
Ssilvia wrote:Ja mam taką niską temperaturę jak mierze pod pachą. Nie wiem gdzie Ty mierzysz. Taka temperatura utrzymuje mi się mniej więcej do 15 dnia cyklu. W 16 - 17 dni cyklu wzrasta. W cyklu, w którym miałam owulację skoczyła mi do 37.7 - 37.8 i utrzymywała się przez cały cykl.
Możesz sprawdzić sobie tarczycę, bo niedoczynność może wpływać na obniżoną temperaturę ciała. Ja mam TSH już w normie i też takie temperatury. Możesz porównać sobie też wykresy innych dziewczyn w zakładce na górze i sprawdzić ze to normalne
Dziękuję
Tarczyca badana i jest w normie;)
A proszę mi powiedzieć bo nie wiem czy dobrze rozumiem
Testy owulacyjne robione wczoraj pod wieczór
Cień cienia oznacza wynik negatywny ale czy to oznacza jak jest 2 kreska ze są dni plodne -
Testy owulacyjne nie oznaczają dni płodnych, tylko zbliżającą się owulację (czyli skok LH). Na teście musi pojawić się druga kreska intensywniejszego koloru niż ta testowa. To oznaczy że w ciągu 24 - 36 h teoretycznie dojdzie do owulacji.
Podobam ci przykład. U mnie wygląda to tak, że 13 dc pokazuje mi się tylko jedna kreska, 14 dnia pokazała mi się druga słaba kreska więc negatywny i testuję dalej. 15 dnia już druga kreska jest intensywna. To oznacza że 16 dnia prawdopodobnie będe mieć owulacji, więc trzeba się starać.✨ 31 lat 🎀 | On 33 i wyniki nasienia super 🦸♂️ ✨
💊 Leki & suplementy:
-
Staraczka233 wrote:Dziękuję
Tarczyca badana i jest w normie;)
A proszę mi powiedzieć bo nie wiem czy dobrze rozumiem
Testy owulacyjne robione wczoraj pod wieczór
Cień cienia oznacza wynik negatywny ale czy to oznacza jak jest 2 kreska ze są dni plodne
Zrób kilka dni pod rząd test owulacyjny zawsze o tej samej porze. Prawdopodobnie jak ci wyszła lekka kreska to kolejnego dnia będzie już mocniejsze lub całkiem test pozytywny✨ 31 lat 🎀 | On 33 i wyniki nasienia super 🦸♂️ ✨
💊 Leki & suplementy:
-