Jak oznaczanie krwawienia?
-
Czesc,
U mnie plamienie zaczyna sie dosc wczesnie, np 7 dni po owulacji, i trwa do samego okresu (ale roznie to wyglada w roznych cyklach - nie znalazlam jeszcze klucza, progesteron mam wysoki, lekarz twierdzi ze wszystko OK), a okres jest skąpy, więc tez sie czasem zastanawiam czy to jeszcze plamienie czy juz okres. Poki co mam taki klucz:
Plamienie zaznaczam jeśli:
- slady na bieliznie sa tak male ze wystarczy wkladka higieniczna
- kolor wydzieliny jest ciemnobrunatny, ciemnoczerwony - bez sladow zywej krwi
Do tego pomagaja mi inne obserwacje:
Przed okresem bola mnie piersi, sa twarde i nabrzmiale - utrzymuje sie to w trakcie plamien i przechodzi z pierwszym dniem okresu, tzn dopoki bola piersi oznaczam plamienia (przy zachowaniu tego o czym pisalam wyzej o wydzielinie - zazwyczaj zmiana wydzieliny pokrywa sie z innymi obserwacjami).
Dodatkowo tak czy inaczej mierze temperature i temperatura spada mi ponizej linii podstawowej ostatniego dnia plamien (wciaz bola piersi) lub pierwszego dnia okresu (juz nie bola - co za ulga!)
Daj znac jak u CiebieWiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2019, 07:16
-
martynek1990 wrote:Dziewczyny kiedy oznaczanie krwawienie lekkie? Czym się to u Was różni od plamienia? I czy jeśli okres zacznie Wam się na pozny wieczór to zaznaczacie to jako dzień kolejny czy dokładnie ten, w którym się rozpoczął?
-