X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Jak oznaczanie krwawienia?
Odpowiedz

Jak oznaczanie krwawienia?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • martynek1990 Koleżanka

Wysłany: 27 lipca 2019, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kiedy oznaczanie krwawienie lekkie? Czym się to u Was różni od plamienia? I czy jeśli okres zacznie Wam się na pozny wieczór to zaznaczacie to jako dzień kolejny czy dokładnie ten, w którym się rozpoczął?

• Ayrin Znajoma

Wysłany: 30 lipca 2019, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc,
    U mnie plamienie zaczyna sie dosc wczesnie, np 7 dni po owulacji, i trwa do samego okresu (ale roznie to wyglada w roznych cyklach - nie znalazlam jeszcze klucza, progesteron mam wysoki, lekarz twierdzi ze wszystko OK), a okres jest skąpy, więc tez sie czasem zastanawiam czy to jeszcze plamienie czy juz okres. Poki co mam taki klucz:
    Plamienie zaznaczam jeśli:
    - slady na bieliznie sa tak male ze wystarczy wkladka higieniczna
    - kolor wydzieliny jest ciemnobrunatny, ciemnoczerwony - bez sladow zywej krwi
    Do tego pomagaja mi inne obserwacje:
    Przed okresem bola mnie piersi, sa twarde i nabrzmiale - utrzymuje sie to w trakcie plamien i przechodzi z pierwszym dniem okresu, tzn dopoki bola piersi oznaczam plamienia (przy zachowaniu tego o czym pisalam wyzej o wydzielinie - zazwyczaj zmiana wydzieliny pokrywa sie z innymi obserwacjami).
    Dodatkowo tak czy inaczej mierze temperature i temperatura spada mi ponizej linii podstawowej ostatniego dnia plamien (wciaz bola piersi) lub pierwszego dnia okresu (juz nie bola - co za ulga!)
    Daj znac jak u Ciebie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2019, 07:16

• /Natalka Przyjaciółka

Wysłany: 30 lipca 2019, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martynek1990 wrote:
    Dziewczyny kiedy oznaczanie krwawienie lekkie? Czym się to u Was różni od plamienia? I czy jeśli okres zacznie Wam się na pozny wieczór to zaznaczacie to jako dzień kolejny czy dokładnie ten, w którym się rozpoczął?
    Okres zaczena się w dniu kiedy się zaczyna. Nawet o 23.55. plamienie zwykle jest tak skąpe jakby był to śluz, tylko jest po prostu zabarwiony.

hchy3e3kiyb8yirx.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ