Jak to jest z tym mierzeniem temp..?
-
Witam serdecznie, jestem tu od niedawna. Mam pytanie odnośnie mierzenia temperatury w ustach. (Mierzę termometrem rtęciowym, wydaje się precyzyjne). Czy ktoś się orientuje czy należy mierzyć pod językiem, czy nie ma to znaczenia?
Oraz, czy ważniejsze jest, żeby temp. była mierzona zawsze o tej samej porze czy, żeby tuz po wybudzeniu. Niestety często budzę nawet na godzinę przed budzikiem i zastanawiam się na ile temp. po godzinie przekręcania się z boku na bok jest miarodajna... Mam za sobą wówczas co prawda nawet 6 godzin snu ciągłego, no ale właśnie jest to np. godzinę przed ustalona godzina mierzenia. Nie jest to takie proste...14.04.2018 Théo -
mi_lejdi wrote:Witam serdecznie, jestem tu od niedawna. Mam pytanie odnośnie mierzenia temperatury w ustach. (Mierzę termometrem rtęciowym, wydaje się precyzyjne). Czy ktoś się orientuje czy należy mierzyć pod językiem, czy nie ma to znaczenia?
Oraz, czy ważniejsze jest, żeby temp. była mierzona zawsze o tej samej porze czy, żeby tuz po wybudzeniu. Niestety często budzę nawet na godzinę przed budzikiem i zastanawiam się na ile temp. po godzinie przekręcania się z boku na bok jest miarodajna... Mam za sobą wówczas co prawda nawet 6 godzin snu ciągłego, no ale właśnie jest to np. godzinę przed ustalona godzina mierzenia. Nie jest to takie proste...
Zawsze po przebudzeniu (pierwsza rzecz jaką robimy). Może być o różnych porach ale po min 4h snu
Jeśli coś przekręciłam, proszę, niech ktoś mnie wyprowadzi z błędu -
Ok, dzięki. No tak a ja najpierw jak głąb mierzyłam w ogóle nad językiem i się zastanawiałam czy powietrze wdychane z nosem nie chłodzi I teraz nie wiem czy mój wzrost temp był prawdziwy, no nic... od następnego...
Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość
14.04.2018 Théo -
mi_lejdi wrote:Ok, dzięki. No tak a ja najpierw jak głąb mierzyłam w ogóle nad językiem i się zastanawiałam czy powietrze wdychane z nosem nie chłodzi I teraz nie wiem czy mój wzrost temp był prawdziwy, no nic... od następnego...
Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -