jakie objawy niskiego estrogenu
-
Witam:) Był juz temat odnośnie objawów niskiego poziomu progesteronu, a teraz pytam o estrogeny;) Wiem mniej więcej ze niedobór estrogenu objawia sie np. spadkiem libido, suchością pochwy, stanami depresyjnymi itp itd, ale ciekawa jestem, czy niedobór tego hormonu można jakoś dostrzec na własnym wykresie? Jeśli są tu jakieś dobre duszyczki, które wiedzą coś na ten temat to fajnie jakby się podzieliły tymi spostrzeżeniami
-
Z tego co ja wiem to m.in. brak śluzu płodnego lub ograniczone cykle śluzowe.
Ogólnie jakiekolwiek problemy ze śluzem pod każdym względem (ilościowym, jakościowym, długości i częstotliwości występowania ). -
A jeszcze jedna ciekawostka ponoć ale nie wiem na pewno niskie estrogeny mogą być spowodowane (ale nie muszą) niedoborem witaminy D3. Warto zbadać sobie poziom tej witaminy. Mnie wyszły spore niedobory (ponoć w naszym klimacie wszyscy maja niedobory tej witaminy) i właśnie mam podejrzenie niskich estrogenów.
-
ooo wit D - może coś w tym być
Ja miałam badanka w 3 dniach w zeszłym cyklu na estradiol i ginka stwierdziła że trochę mało go. Faktycznie śluzu u mnie mało było i libido do szalonych nie należało. Kupiłam jakoś ponad miesiąc temu witaminkę D i z mężem wsuwaliśmy. Jutro idę na betę. Od piątku mam dwie kreseczki na sikaczach.AnusiaM, vanessa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnywitam
ja biore femoston o którym nikt nigdzie nic nie wie
to jest 28 tabletek
najpierw biore 14 czerwonych - estrogeny, później 14 żółtych - progesteron - coś takiego jak dufaston
nie miałam badanych estrogenów
ale co do libido to tak mi sie wydaje że mam wieksze a ze sluzem płodnym to mam chyba problem -