X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów kiedy brać luteinę?
Odpowiedz

kiedy brać luteinę?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • olusia24 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, lekarz zalecił mi brać luteinę podjęzykowo jedną dziennie w 16-26dc, nie robiłam badań progesteronu. Cykle mam 29dni,owulację mam w 15 dc nie potwierdzoną monitoringiem ale mam charakterystyczny ból owulacyjny i zawszę jest on 15dnia. Czy branie luteiny od 16 dc to nie za wcześnie? czytałam że bierze się ją 3 dni po owulacji a nie na następny dzień. Jeśli będę miała pozytywny test ciążowy to mam ją odstawić. Poradzicie coś? jak Wy ją bierzecie?

w4sqdqk3shg1dimh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To bierz od 18 d.c bierzesz 10 dni w 10 dniu robisz test i jak poztywny to dalej bierzesz jak neagtywny to odstawiasz.

• olusia24 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde mój gin powiedział że jak będzie test pozytywny to odstawić a dużo dziewczyn mówi że bierze dalej

w4sqdqk3shg1dimh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, dołączam do wątku:)
    Hmm..mi też dziś gin zapisał luteinę. Mam brać dopochwowo 2xdziennie 16-25dc.
    Wy piszecie o zrobieniu testu i jak negatywny, to brać dalej. Od czego to zależy? Czy powinno się przestać po 25dc (tak jak zalecił mi gin) czy kontynuować? I jak kontynuować to do kiedy?

• Rossanna Koleżanka

Wysłany: 16 lutego 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczyny ja tak samo dołączam to wątku ! :) Chętnie się też dowiem gdyż ja mam tak że od dzisiaj biorę 3 razy dziennie jedną tab. Luteiny i też właśnie przez 10 dni i ostatniego dnia teścik i jak pozytywny to dalej brać by utrzymać ciążę jak będzie pusto "tfu tfu odpukać " to przestać i tak do następnego cyklu .

Walczę i walczyć będę o Ciebie , bo największym darem dla kobiety jest bycie matką . <3
    2x1ns8qtdlph8oic.png

svchflw1p631ze1p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    10 dni rano test lub beta i jak negatywny to odstawić i czekać na @ lub w przypadku pozytywnego chodźby cienia cienia brać nadal.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ