Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Kiedy była owulka??
Odpowiedz

Kiedy była owulka??

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2019, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się, że musisz jeszcze zaczekać 2-3 dni na wyznaczenie owulki.

• Lalia Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2019, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitka_87, dobrze pamiętam że jutro testujesz? 😊

Mocno trzymam kciuki ✊✊✊

Kitka_87 lubi tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2019, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Kitka_87, dobrze pamiętam że jutro testujesz? 😊

Mocno trzymam kciuki ✊✊✊

Tak Lalia ☺️ Bardzo się przydadzą, dziękuję 😘 Śledzę też na wątkach, że jesteś przed owulką i liczę, że będzie owocna dla Ciebie 🍀🤞

Nie czuję się ciążowo, ale coś mnie niby uciska lekko w dole brzucha raz po raz, choć subtelnie bardzo. Tylko pytanie czy to rzeczywistość czy moja głowa 🤔😝

• Lalia Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2019, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że im bliżej do terminu @ tym więcej objawów człowiek rzekomo odczuwa, miałam tak co cykl 😜

Ale patrząc na Twój wykres naprawdę nadzieje nie są bezpodstawne 😍

Bardzo mocno Ci kibicuję 🍀🍀🍀

Moja owu zazwyczaj jest 14 dc, ale dzisiaj już 10 dc więc zaczniemy chyba działać powolutku, żeby też turbo presji nie było, jakoś pozytywnie jestem nastawiona do tego cyklu 😊

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2019, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Lalia raz jeszcze, jesteś kochana 💚😘

Tak, kobieta, które chce być w ciąży ma chyba jakiś radar zamontowany rejestrujący każdy najmniejszy potencjalny objaw 😝

Temperatura rzeczywiście obiecująco wygląda, ale to mój pierwszy wykres w życiu, więc nie mam pojęcia jak się zachowuje moja tempka przed @ 🤔

• Lalia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 04:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitka_87 wrote:
    Dziękuję Lalia raz jeszcze, jesteś kochana 💚😘

Tak, kobieta, które chce być w ciąży ma chyba jakiś radar zamontowany rejestrujący każdy najmniejszy potencjalny objaw 😝

Temperatura rzeczywiście obiecująco wygląda, ale to mój pierwszy wykres w życiu, więc nie mam pojęcia jak się zachowuje moja tempka przed @ 🤔

Kitka_87, niech moc będzie dzisiaj z Tobą!! 💪💪
    Mam nadzieję że zobaczysz upragnione kreseczki 😍 w razie czego to pamiętaj, póki nie ma @ to nadzieje są!

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2019, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia napisałam na listopadzie, że niestety vizir i na dodatek spadek tempki, dość mocny, więc czekam na @, mam tylko nadzieję, że przyjdzie w środę, nie prędzej 🤞

Dziękuję za kciuki mimo wszystko 😘

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitka_87 może to późna implantacja? póki nie ma @ to nadzieja jest, może jutro odbije do góry:) trzymam kciuki!

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LejlaM wrote:
    Kitka_87 może to późna implantacja? póki nie ma @ to nadzieja jest, może jutro odbije do góry:) trzymam kciuki!

Taka mam cichą nadzieję Lejla, ale też nie chce się nakręcać 😔 Jeśli to @ to mam tylko nadzieję, że przyjdzie najlepiej w środę.

Dziękuję, przydadzą się 🍀🤞😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2019, 09:47

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2019, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a masz w ogóle jakieś objawy?

Ja to już durnieje ze sobą, od domniemanej owulacji mam mocniejsze bóle jajników, w sumie co miesiąc mam, raz jeden raz drugi boli, ale nie o tym, od wtedy też mam bóle miesiączkowe, a takich nigdy po owulacji nie miałam, mam też mega apetyt i generalnie bez kija do mnie nie podchodź .... czyli jak przed okresem zawsze. Dziś apogeum mam tego, moja huśtawka nastroju sięgnęła szczytu i sama nie wiem o co mi chodzi i mam siebie dość:P, no gdyby nie wykres to bym powiedziała, że jutro bankowo będę miała okres! i tak znowu gdybam, czy może rzeczywiście nie było wcześniej owulacji i rzeczywiście mnie zaraz krew zaleje:PPP jakby była w 10 dc to by się zgadzało, okres wypadałby na niedziele/poniedziałek. Bo nie umiem tego inaczej wytłumaczyć...:PPP

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2019, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LejlaM wrote:
    a masz w ogóle jakieś objawy?

Ja to już durnieje ze sobą, od domniemanej owulacji mam mocniejsze bóle jajników, w sumie co miesiąc mam, raz jeden raz drugi boli, ale nie o tym, od wtedy też mam bóle miesiączkowe, a takich nigdy po owulacji nie miałam, mam też mega apetyt i generalnie bez kija do mnie nie podchodź .... czyli jak przed okresem zawsze. Dziś apogeum mam tego, moja huśtawka nastroju sięgnęła szczytu i sama nie wiem o co mi chodzi i mam siebie dość:P, no gdyby nie wykres to bym powiedziała, że jutro bankowo będę miała okres! i tak znowu gdybam, czy może rzeczywiście nie było wcześniej owulacji i rzeczywiście mnie zaraz krew zaleje:PPP jakby była w 10 dc to by się zgadzało, okres wypadałby na niedziele/poniedziałek. Bo nie umiem tego inaczej wytłumaczyć...:PPP

Lejla a ilu dniowe masz cykle?

Mnie w tamtym cyklu po owulacji kłuły jajniki. Małe tego kłuły mnie nawet podczas @. Byłam 5 dni po @ na USG i jajniki czyste, bo myślałam już, że torbiel mi rośnie (miałam małą czynnościową na prawnym).

Ja w sumie objawów nie mam jakichś specyficznych, co można by je było pod ciążę podpiąć. Mam lekko nabrzmiałe piersi, ale może być to też objaw zbliżającej się @. Chwilami coś mnie subtelnie uciska/zakłuje albo w dole brzucha albo w lędźwiach, ale to też można podpiąć pod nadchodzącą @. Także na sumie takie nic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2019, 15:36

• Sylwucha Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki pomożecie, albo uspokoicie mnie?
    Nie ogarniam tego mojego organizmu😉
    Jestem w 4 dniu po owulacji (20dc), wszystko bylo książkowo. Był sluz płodny, były bóle owulacyjne, no i test. A tu nagle dziś pojawia się sluz przeźroczysty, rozciagliwy jak płodny! No i caly czas bolą mnie piersi 😐o co to chodzi?
    Może tabletki na tarczycę jakoś wpływają?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2019, 16:03

8 cs Kropki dwa 💚💚
    Beta HCG 11dpo (06.02.2020) 26,0
    Beta HCG 16 dpo (11.02.2020) 582,6
    Beta HCG 22 dpo(17.02.2020) 11025,0
    Bliźniaczki urodziły się 08.10.2020r.
    Pierwsza: Lena 2760 g, godzina 9:05
    Druga: Oliwia 2790 g, godzina 9:06
    Nadzieja umiera ostatnia 💚
    l22ndf9hs59wnzyu.png
    3i49vcqghh1yc3d7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2019, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitka_87 wrote:
    Lejla a ilu dniowe masz cykle?

Mnie w tamtym cyklu po owulacji kłuły jajniki. Małe tego kłuły mnie nawet podczas @. Byłam 5 dni po @ na USG i jajniki czyste, bo myślałam już, że torbiel mi rośnie (miałam małą czynnościową na prawnym).

Ja w sumie objawów nie mam jakichś specyficznych, co można by je było pod ciążę podpiąć. Mam lekko nabrzmiałe piersi, ale może być to też objaw zbliżającej się @. Chwilami coś mnie subtelnie uciska/zakłuje albo w dole brzucha albo w lędźwiach, ale to też można podpiąć pod nadchodzącą @. Także na sumie takie nic.

Bardzo różnie, 23-32, ale ostatnie 2 miesiace miałam ok.24-25 i właśnie wczesną owulacje. Może po prostu taka pogoda, a mi bije na głowę 😅

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2019, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwucha wrote:
    Jestem w 4 dniu po owulacji (20dc), wszystko bylo książkowo. Był sluz płodny, były bóle owulacyjne, no i test. A tu nagle dziś pojawia się sluz przeźroczysty, rozciagliwy jak płodny! No i caly czas bolą mnie piersi 😐o co to chodzi?

Ja biorę na tarczyce i myślę, że to nie wpływa tak na śluz.... u mnie dwa razy w cyklu był taki śluz ale to wyznaczyło mi owulacje przy tym drugim, ale w Twoim cyklu myśle, że tak nie będzie... jak przeglądałam różne cykle to niektóre do okresu miały np. wodnisty także to chyba nie jest nic złego? sama nie wiem...

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2019, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LejlaM wrote:
    Bardzo różnie, 23-32, ale ostatnie 2 miesiace miałam ok.24-25 i właśnie wczesną owulacje. Może po prostu taka pogoda, a mi bije na głowę 😅

Ja wczoraj to znowu głupawkę miałam na noc i mąż miał mnie dość 🤣🤣🤣 Ostatnie 3 dni to w ogóle nie mogłam usnąć i budziłam się jeszcze przed moim mężem, gdzie on wstaje po 5 z budzikiem, a ja dopiero o 6, ale próbowałam spać dalej, w każdym bądź razie już byłam "na czuju", ale nie wstawałam z łóżka, żeby móc sobie zmierzyć temperaturę o 6 jak zwykle (spoczynek też się liczy do snu podobno 🤔🙄).

Naprawdę w tym okresie starań to idzie oszaleć 😝

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2019, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwucha wrote:

Sylwucha a jakie najczęściej masz cykle? Ile dni?

Ja ze śluzem to mam trochę problem, bo tego rozciągliwego to u mnie tyle co kot napłakał, a o rozciąganiu na ileś tam centymetrów to mowy nie ma 😒

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ