X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

LH a FSH

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Frufru Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje wyniki, w 4 dc:
    LH 3,34 mIU/mL
    TSH 0,516 uIU/mL
    FSH 6,1 mIU/mL
    Estradiol 39 pg/mL
    Prolaktyna 15,5 ng/mL

Jutro idę do lekarza. Dziewczyny mnie uświadomiły, że stosunek LH do FSH powinien = 1. Czyli coś jest nie tak.
    Czy któraś z Was miała podobny przypadek, jakoś to "ogarnęła" i wszystko wróciło do normy?

f2wl4z179qh7gg9w.png
    ...................................................
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
    sierpień 2019 - pozytywny test! <3
  • rosz Koleżanka

Wysłany: 7 lutego 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam podobnie, gin nawet nie wspomniała o stosunek tych hormonów powiedziała tylko, że przy staraniach estradiol powinien być min 40. Jak po 5 miesiącach powtórzyłam badania to stosunek LH do FSH zmienił sie z 0,57 na 0,73 a nic specjalnego nie robiłam. Jak skonsultujesz swoje wyniki z lekarzem to proszę napisz co powiedział na ten temat.

• Frufru Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno dam znać co i jak. Sama jestem ciekawa...
    Na razie tylko odkryłam, że mi przez rok TSH poleciało z 1,20 na 0,516 więc coś nie halo...

f2wl4z179qh7gg9w.png
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
  • Frufru Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz powiedział, że wyniki są w porządku i mam się nie martwić, nie w tym tkwi problem. Dostałam skierowanie na HSG.

f2wl4z179qh7gg9w.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ