Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Mialam owulke a test owu ujemny?
Odpowiedz

Mialam owulke a test owu ujemny?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • KotkaPsotka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam problem.

Wczoraj byl moj 13dc. Ginka na usg zobaczyla pecherzyk i powiedziala, ze albo dopiero co peknal albo peknie lada moment. Ale...w domu zrobilam test owulacyjny i wyszedl ujemny :/. Do tego moja tempka fiksuje.
    Juz sama nie wiem kiedy niby mialam ta owulke.
    Owu mowi ze w 11dc a gika, ze w 13dc. Ale dlaczego test owulacyjny wyszedl w 13dc ujemny???

9fca6f50a2283c6d700e791421c68616.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kiedy chodziłam na monitoring cyklu też tak miałam, że test owulacyjny ujemny, a na usg owulacja jak nic- pęcherzyk dominujący pękł przy wielkości 21mm, widoczny płyn w zatoce douglasa i do tego ciałko żółte, progesteron blisko 20 więc owulację miałam na 1000%, więc w te testy nie do końca wierzę...później doczytałam, że chyba je źle wykonywałam, ale o tamtej pory wole opierać się na temperaturze i na śluzie niż na testach

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • Asta Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotkaPsotka wrote:
    Dziewczyny mam problem.
    Wczoraj byl moj 13dc. Ginka na usg zobaczyla pecherzyk i powiedziala, ze albo dopiero co peknal albo peknie lada moment. Ale...w domu zrobilam test owulacyjny i wyszedl ujemny :/. Do tego moja tempka fiksuje.
    Za wcześnie na ocenę temperatury.
    KotkaPsotka wrote:
    Juz sama nie wiem kiedy niby mialam ta owulke.
    Owu mowi ze w 11dc a gika, ze w 13dc.
    OF to tylko program - prawidłowe zaznaczenie owulacji (potwierdzone monitoringiem) to dla niego loteria. Może trafić, może nie trafić i w jego oznaczenia nie ma co wierzyć. (A przerywana linia sugeruje, że sam ma co do terminu wątpliwości.)
    KotkaPsotka wrote:
    Ale dlaczego test owulacyjny wyszedl w 13dc ujemny???
    A dlaczego testy ciążowe mimo ciąży wychodzą ujemne, chociaż test niby działa poprawnie (pojawia się kreska kontrolna)? Bo to tylko test domowego użytku. Może zawieść. Trudno powiedzieć w jakich warunkach był przetrzymywany, jak długo leżał na magazynie. Ich wiarygodność nie jest 100%, zdarza się trefna partia, więc spokojnie - na ten moment najlepiej zaufać lekarzowi i wykorzystać przyjemnie czas płodny (<3 ;) ).

Mój Aniołek (6tc) - 19.10.2012
    d92562f68b.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    te testy są beznadziejne... W pierwszej ciąży robiłam je dzien w dzien. Wykorzystałam 6 opakowań. Wg testów owu nie było. Złapałam strasznego doła a potem okazało sie, że jestem w ciąży.
    Testy robiłąm różnych firm. Już ich nigdy więcej nie kupie

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ