Mierzenie temperatury. Jak zacząć
-
Hej. Jestem mamą prawie 2 letniego chłopca. Rok temu na początku września straciłam ciążę. Od tego czasu nie możemy zajść ponownie w ciążę. Każdy kolejny miesiąc niesie za sobą tylko rozczarowanie. Chciałabym spróbować dodać do swoich obserwacji mierzenie temp ale nie wiem jak się do tego zabrać. Wiem że nalezy mierzyć o stałej godz i z tym największy problem przy małym dziecku. Czy jeżeli wstaje do dziecka w nocy taki pomiar będzie miarodajny? Jaki termometr.
-
nick nieaktualny
-
Hej
Chciałabym rozpocząć z nowym cyklem mierzyć temperaturę ale nie wiem jak za to się zabrać
Mam pracę zmianową a mianowicie w ciągu tygodnia zdarza się że z rannej zmiany wskakuje na południową
I pytanie czy jak wstając na rano do pracy 4:20 zmierzę temperaturę a na południową zmiane to jak po prostu się obudzę ok 8 bądź 9 ( ponieważ z pracy jestem w domu ok 24 ) będzie ok ??
-
Też mam pracę wielozmianowa i dopiero w poprzednim cyklu zaczęłam mierzyć temperaturę. Patrząc na grafik obralam godzinę kiedy najwcześniej bym wstawala. I o tej porze mierzyłam temperaturę. Np 4.30 jak miałam na 10 to przebudzalam się o 4.30 mierzylam i szłam dalej spać. Po nocy mierzylam temp po obudzeniu się. I zaznaczyłam to na wykresie.
Była widoczna dwufazowosc cyklu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2019, 17:18
Lusia81 lubi tę wiadomość
Zaczynamy starania od nowa. To jest ten czas.
12.2017 - cp
Starania od 10.06.2017
Nadzczynnosc GB.
Zielone światło.
06.22- 5cykl starań na nowo. -
Upragniona niunia wrote:Też mam pracę wielozmianowa i dopiero w poprzednim cyklu zaczęłam mierzyć temperaturę. Patrząc na grafik obralam godzinę kiedy najwcześniej bym wstawala. I o tej porze mierzyłam temperaturę. Np 4.30 jak miałam na 10 to przebudzalam się o 4.30 mierzylam i szłam dalej spać. Po nocy mierzylam temp po obudzeniu się. I zaznaczyłam to na wykresie.
Była widoczna dwufazowosc cyklu.
I też tak zaczęłam robić czyli wstaje o 4 mierze temperaturę i idę dalej spać
Tylko nie wiem jak mam interpretować później wykres temperatury bo szczerze mówiąc nie miałam nigdy z tym do czynienia ....syna urodziłam dwadzieścia lat temu mając 18 lat bez problemu zachodząc w ciążę i teraz po tylu latach dla mnie to czarna magia 🤔 -
Ja też dopiero się ucze liczę na to że ovu jest wiarygodne w tym miesiącu dodatkowo chce pójść na monitoring aby potwierdzić owulacje no i ciekawość mnie zżera który u mnie jajnik pracuje teraz, to dla mnie ważne
Lusia81 lubi tę wiadomość
Zaczynamy starania od nowa. To jest ten czas.
12.2017 - cp
Starania od 10.06.2017
Nadzczynnosc GB.
Zielone światło.
06.22- 5cykl starań na nowo. -