Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Mierzenie temperatury. Jak zacząć
Odpowiedz

Mierzenie temperatury. Jak zacząć

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Klaudyssa Przyjaciółka

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Jestem mamą prawie 2 letniego chłopca. Rok temu na początku września straciłam ciążę. Od tego czasu nie możemy zajść ponownie w ciążę. Każdy kolejny miesiąc niesie za sobą tylko rozczarowanie. Chciałabym spróbować dodać do swoich obserwacji mierzenie temp ale nie wiem jak się do tego zabrać. Wiem że nalezy mierzyć o stałej godz i z tym największy problem przy małym dziecku. Czy jeżeli wstaje do dziecka w nocy taki pomiar będzie miarodajny? Jaki termometr.

22.05.2017 - pozytywny test ciążowy
    23.10.2017 - 3350, 56 cm 10 pk syn
    1.09.2018 - pozytywny test ciążowy
    6.09.2018 - staliśmy się rodzicami aniołka ( a może
    rodziną)
    2019 - staramy się dalej
    76c93248fd4c1e689d5fc2f8ae805b9b.png
  • /Natalka Przyjaciółka

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko masz opisane w pytaniach i odpowiedziach owufriend

hchy3e3kiyb8yirx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2019, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, kojarzycie to czy wstanie w nocy na siku powoduje zmniejszenie czy zwiększenie mierzonej temperatury rano?

• /Natalka Przyjaciółka

Wysłany: 12 września 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylve wrote:
    hej, kojarzycie to czy wstanie w nocy na siku powoduje zmniejszenie czy zwiększenie mierzonej temperatury rano?
    Chętnie się dowiem bo mnie córka często budzi o 4, a wstaje o 5.30nie wiem na ile pomiar jest wiarygodny.

hchy3e3kiyb8yirx.png
  • Lusia81 Debiutantka

Wysłany: 22 października 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Chciałabym rozpocząć z nowym cyklem mierzyć temperaturę ale nie wiem jak za to się zabrać
    Mam pracę zmianową a mianowicie w ciągu tygodnia zdarza się że z rannej zmiany wskakuje na południową
    I pytanie czy jak wstając na rano do pracy 4:20 zmierzę temperaturę a na południową zmiane to jak po prostu się obudzę ok 8 bądź 9 ( ponieważ z pracy jestem w domu ok 24 ) będzie ok ??

• Upragniona niunia Ekspertka

Wysłany: 22 października 2019, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam pracę wielozmianowa i dopiero w poprzednim cyklu zaczęłam mierzyć temperaturę. Patrząc na grafik obralam godzinę kiedy najwcześniej bym wstawala. I o tej porze mierzyłam temperaturę. Np 4.30 jak miałam na 10 to przebudzalam się o 4.30 mierzylam i szłam dalej spać. Po nocy mierzylam temp po obudzeniu się. I zaznaczyłam to na wykresie.
    Była widoczna dwufazowosc cyklu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2019, 17:18

Lusia81 lubi tę wiadomość

Zaczynamy starania od nowa. To jest ten czas.
    12.2017 - cp
    Starania od 10.06.2017

Nadzczynnosc GB.
    Zielone światło.
    06.22- 5cykl starań na nowo.
  • Lusia81 Debiutantka

Wysłany: 24 października 2019, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Upragniona niunia wrote:
    Też mam pracę wielozmianowa i dopiero w poprzednim cyklu zaczęłam mierzyć temperaturę. Patrząc na grafik obralam godzinę kiedy najwcześniej bym wstawala. I o tej porze mierzyłam temperaturę. Np 4.30 jak miałam na 10 to przebudzalam się o 4.30 mierzylam i szłam dalej spać. Po nocy mierzylam temp po obudzeniu się. I zaznaczyłam to na wykresie.
    Była widoczna dwufazowosc cyklu.
    #Upragniona niunia
    I też tak zaczęłam robić czyli wstaje o 4 mierze temperaturę i idę dalej spać
    Tylko nie wiem jak mam interpretować później wykres temperatury bo szczerze mówiąc nie miałam nigdy z tym do czynienia ....syna urodziłam dwadzieścia lat temu mając 18 lat bez problemu zachodząc w ciążę i teraz po tylu latach dla mnie to czarna magia 🤔

• Upragniona niunia Ekspertka

Wysłany: 24 października 2019, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dopiero się ucze liczę na to że ovu jest wiarygodne w tym miesiącu dodatkowo chce pójść na monitoring aby potwierdzić owulacje no i ciekawość mnie zżera który u mnie jajnik pracuje teraz, to dla mnie ważne

Lusia81 lubi tę wiadomość

Zaczynamy starania od nowa. To jest ten czas.
    12.2017 - cp
    Starania od 10.06.2017

Nadzczynnosc GB.
    Zielone światło.
    06.22- 5cykl starań na nowo.
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ