Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Mierzenie temperatury pod pachą?
Odpowiedz

Mierzenie temperatury pod pachą?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • lipa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z was mierzy temperature w pachwinie? Wiem, że powinno sie to robic w pochwie, ale mam sklonnosc do infekcji i byle podraznienie powoduje nawroty. Czy temperatura mierzona w inny sposob jest miarodajna?

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pod pacha nie poniewaz jest to temperatura zewmetrzna ciala. Jak nie mozesz w pochwie to mierz w odbycie badz pod jezykiem. Tylko pamietaj ze za nim pod jezykiem zmierzysz nie wolnno chyba przez dwie godziny jesc ani pic. Ale jesli bedziesz rano po obudzeniu sie mierzyc tak jak powinnns no to nie ma problemu.

Redhotka lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa ja mierzę pod językiem
    zawsze w tym samym miejscu i też się sprawdza

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    lipa ja mierzę pod językiem
    zawsze w tym samym miejscu i też się sprawdza

dokladnie - ja tez od zawsze mierze w jezyku, po prawej str zawsze i tez sie sprawdza. Wazne by codziennie to samo miejsce bylo, jedna zasada, by nie zmieniac termometru w trakcie trwania cyklu, nowym mierzyc ewentualnie od kolejnego cyklu.

Tez sie martwilam, ze moze jakiejs infekcji sie nabawie, jak bede mierzyc w pochwie i jakos tak latwiej mi z rana ten termometr wlozyc pod jezyk hehe :)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ