mierzenie temperatury-pytanie
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHej, jestem w tym wszystkim nowa i mam do Was pytanie dot. mierzenia temperatury:) może trochę głupie, ale coż
Czy jeśli mierze temperaturę w łózku, przed wstaniem, ale po rozmowie z chłopakiem to pomiar może być zaburzony??? Kilka razy już zauważyłam że jak chwilę pogadam przed to jakaś niższa temperatura się robi i mnie to zastanawia.. -
Bardzo możliwe. Najlepiej zaraz po przebudzeniu zaaplikować sobie termometr, porozmawiać z chłopakiem możesz po pomiarze
Andiee lubi tę wiadomość
Starania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAndiee wrote:Trzeba będzie zainwestować w nowy termometr
Dzięki za odpowiedzi
Do mierzenia w ustach
https://www.aptekagemini.pl/termometr-microlife-mt-16c2.html
Do mierzenia w pochwie
https://www.przedciaza.pl/termometry-owulacyjne/29-termometr-owulacyjny.htmlAndiee lubi tę wiadomość
-
Hej mam pytanie techniczne. Mierzę temperaturę termometrem Mircolife. W opisie możemy przeczytać, że wynik mamy po 60 sekundach. Mi chyba jeszcze nigdy nie "zapikał" po 60 sek. tylko o wiele szybciej. Czasami nawet po kilkunastu sekundach. Czy też tak macie czy z moim termometrem jest coś nie tak?
-
Cześć! Również mam pytanie dotyczące sposobu mierzenia...
Mierzę ją dopiero tak naprawdę po wstaniu, bo zrywam się z łóżka, pędzę do łazienki biorę termometr i dopiero wtedy mierze podczas porannego oddawania moczu
Wiem, że brzmi to szalenie ale wstaję dość wcześnie i też mam odruch, że od razu na budzik się zrywam... Czy to w znacznym stopniu zaburza temperaturę? -
Zrób sobie porównanie, zmierz temp.zaraz po przebudzeniu i pózniej idz do tej łazienki,a jak wrócisz po tych 3minutkach to zmierz jeszcze raz i zobaczysz czy masz różnicę. Ja sprawdziłam i mam ok.05 do 1 kreski wyższą.
mother_to_be lubi tę wiadomość
listopad 2017 (*)cb marzec 2018(*) puste jajo
pierwszy cykl z CLO 1x1 06.18r. zrobiła się torbiel
Mąż wyniki dobre. Moje AMH-0.26 TRAGEDIA!
Kariotypy ok. Histeroskopia i LAPAROSKOPIA 16.08.18r.
3.08.początek cyklu z antykami. -
nick nieaktualnyja uważam, że nie powinno to stanowić wielkiego problemu, jeśli zawsze tak mierzysz, w sensie codziennie idziesz do tej łazienki, moim zdaniem to nadal powinno dać w miarę normalny wykres.
inna sprawa jeśli mierzysz raz tak, raz tak, w sensie raz idąc do łazienki, raz nie wstając z łóżka, wtedy myślę że pomiary byłyby zaburzone a na wykresie skoki -
Dziewczyny może wy mi powiecie, o co chodzi z tymi liniami na wykresie ovu? że czasami linia oznaczajaca owulacje jest ciagła, a czasami przerywana. Tak samo linie łączące poszczególne pomiary temperatur?
Udzial w badaniach lkinicznych, Kriobank Bialystok-IVF
AMH 8.62
lekko Policystyczne jajniki
07.03. 19 transfer 5 dniowego kropka 4AA
mamy jeszcze:❄️❄️❄️
15.03.19 8dpt beta 0
Crio 05.04.19 4AA
9dpt--> beta 178 😍 prog 15.53... 11dpt--> beta 389 😊 18dpt-->beta 8630 😄
05.05--> serce wali jak dzwon mamy 11mm
07.07.19--> znamy plec chlopczyk! Gabrys -
Termometr Micro MT-16 jest termometrem mega podstawowym - lepiej zainwestować w Garetherm - on chociaż zapamiętuje 10 ostatnich pomiarów i można je sprawdzić po pełnym obudzeniu.
U nas kiedyś dobrym rozwiązaniem było nagranie budzika z przypomnieniem po co się wogóle wstaje. Nagraliśmy budzik z dzieciakami gdzie krzyczeliśmy TEMPERATURA, KOCHAMY CIE MAMO TEMPERATURA
Zapraszamy na www.zaplanujrodzine.pl
Informacje o metodach, urządzeniach, oraz aplikacjach do NPR -
Hej!
Dzisiaj ok. 5.30 obudziło mnie dziecko i miałam 35,86> Zazwyczaj wstaję ok. 7.00, ale dzisiaj poszłam jeszcze spać po tej wczesnej pobudce i obudziłam się o 9.30, wtedy termometr pokazał 36,56. Którą temperature wpisać? -
Cześć dziewczyny.
Też dopiero od tego cyklu zaczynam mierzyć temperaturę. I stąd moje pytanie. Mierzyć powinno się zaraz po przebudzeniu, bez wstawania - to wiem. I minimum 3 godziny nieprzerwanego snu. I tu mój problem się zaczyna: mierzę tempke zawsze o 6:00 z tym, że bardzo często budzę się kilka razy w nocy, np. dziś obudziłam się o 1:00, po 3:00 a ostatni raz o 5:10 i później zasnęłam do godziny 6:00. Nie wstaję wtedy. Czy jest możliwość by temperatura była zaburzona? I czy mierzenie zwykłym termometrem rtęciowym w ogóle ma sens?
Zupełnie się w tym nie orientuje. Według wykresu temp owulacja wyszła mi 4 dni po dniu, w którym test owu był pozytywny. Spodziewałam się owulki 2 dni wcześniej. Bóle brzucha i jajników.
Pozdrawiam,
PaulaStarania od 2017 r.
Ona - 36l, mthfr, hashimoto, b. niskie amh, b. duży problem z endo
On - 36l, wszystko ok
I IUI - 2019 nieudane
I IVF - 25.09.23
7dpt - Beta Hcg - 71 ; prog 231
11dpt - Beta Hcg - 745 ; prog 172
15dpt - Beta Hcg - 4174
24dpt - jest zarodek z ❤️ (szpital, jednorazowe krwawienie bez przyczyny)
31dpt - CRL 10mm 💓
11+2 - CRL 45mm 🧡
13+3 - CRL 70 mm, I prenatalne ok 💝
17+3 - 200 g., 17 cm dziewczynki 😍
20+3 - połówkowe, 340 g dziewczynki 🤩 skr. szyjka
22+3 - 510 g., 28 cm gwiazdeczki 🥰 skr. szyjka
26+3 - 910 g., 37 cm gwiazdeczki 💖 skr. szyjka
30+3 - III prenatalne, 1580 g. dzielnej dziewczynki ❤️ od dziś szpital - b. skr. szyjka
32+2 - 1980 g. 😍
33+2 - 2150g. 🤩
35+2 - 2600g. 💖
36+2 - 2900g. 🧡
36+6 - Alicja już na świecie! 🥰💓
-
Saimi wrote:Cześć dziewczyny.
Też dopiero od tego cyklu zaczynam mierzyć temperaturę. I stąd moje pytanie. Mierzyć powinno się zaraz po przebudzeniu, bez wstawania - to wiem. I minimum 3 godziny nieprzerwanego snu. I tu mój problem się zaczyna: mierzę tempke zawsze o 6:00 z tym, że bardzo często budzę się kilka razy w nocy, np. dziś obudziłam się o 1:00, po 3:00 a ostatni raz o 5:10 i później zasnęłam do godziny 6:00. Nie wstaję wtedy. Czy jest możliwość by temperatura była zaburzona? I czy mierzenie zwykłym termometrem rtęciowym w ogóle ma sens?
Zupełnie się w tym nie orientuje. Według wykresu temp owulacja wyszła mi 4 dni po dniu, w którym test owu był pozytywny. Spodziewałam się owulki 2 dni wcześniej. Bóle brzucha i jajników.
Pozdrawiam,
Paula
Zdecydowanie wygodniej i dokładniej mierzy sie termometrem owulacyjnym z dwoma miejscami po przecinku. W kilka sekund masz pewny pomiar - koszt termometru od kilkunastu złotych.
Powiem ci ze mi tez zdarza sie budzić s nocy czy wstawać do łazienki ale nie sadze że ma to ogromny wpływ. Raczej nie powinno sie rozbudzać i "wykazywać aktywność"