X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Mierzenie temperatury w środku nocy
Odpowiedz

Mierzenie temperatury w środku nocy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Iskierka97 Nowa

Wysłany: 23 maja 2022, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

nie mam dzieci, zaczęłam mierzyć temperaturę w celi monitorowania swojego cyklu aby odłożyć ciążę. Moim problemem jest to, że ciągle budze się ok 5 - 5.30 rano, mimo że chcę wstać ok 7. Budzę się na takiej zasadzie, że nie podnosze się z łózka i tylko na chwilę otwieram oczy, po czym idę spać. Nie wiem czy powinnam mierzyć temperaturę po pierwszym przebudzeniu ok. tej 5 a później iść dalej spać? Czy póki leżę w łóżku to mogę się "poprzewracac" do tej 7 i wtedy dopiero zmierzyć?

Wiem, że pytanie brzmi głupio :( Ale boję się, że o 7 pomiar będzie zaburzony, a z drugiej strony to moje budzenie się o 5 mnie denerwuje, bo jestem wtedy bardzo śpiąca i nie chcę się przestawiac na budzenie wtedy :(

• Kofii Autorytet

Wysłany: 23 maja 2022, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro i tak się wtedy budzisz, to mierz wtedy temperaturę 😀

• Aneta2506 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2022, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli budzisz się faktycznie codziennie o 5 to wtedy możesz zmierzyć temperaturę i odłożyć termometr żeby się nie rozbudzać - termometr Microlife ma fajna opcje że wynik można odczytać później. ☺

Gorzej jeżeli budzisz się raz na jakiś czas o 5, bo wtedy raz mierzona temperatura o 5,a raz o 7 będzie nie miarodajna...

Ale myślę że az tak mocno nie ma wpływu to Twoje przebudzenie, i mierzenie np. temperatury codziennie o 7... A prowadzisz chociaż miesiąc wykres?

15 lat 👫 5 lata 👰🤵
    5 lat walki

👩 - 30
    Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
    Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
    AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
    inne badania w normie
    🧔 - 32
    WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚

💊 Stymulacja 💊
    (2 x letrozole) ❌

2023 klinika InVimed
    HSG (prawy jajowód nie do oceny)
    03.23r. IUI ❌
    04.23.r IUI odwołane - owu z prawego

IUI ODWOŁANE ➡️ NATURALNY CUD... ♥️

Nasze szczęście jest już z nami 🤍
    🤍 Franek 🤍 SN - 3200g, 52cm 🤍

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ