X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Mierzenie temperatury w środku nocy
Odpowiedz

Mierzenie temperatury w środku nocy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Iskierka97 Nowa

Wysłany: 23 maja 2022, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

nie mam dzieci, zaczęłam mierzyć temperaturę w celi monitorowania swojego cyklu aby odłożyć ciążę. Moim problemem jest to, że ciągle budze się ok 5 - 5.30 rano, mimo że chcę wstać ok 7. Budzę się na takiej zasadzie, że nie podnosze się z łózka i tylko na chwilę otwieram oczy, po czym idę spać. Nie wiem czy powinnam mierzyć temperaturę po pierwszym przebudzeniu ok. tej 5 a później iść dalej spać? Czy póki leżę w łóżku to mogę się "poprzewracac" do tej 7 i wtedy dopiero zmierzyć?

Wiem, że pytanie brzmi głupio :( Ale boję się, że o 7 pomiar będzie zaburzony, a z drugiej strony to moje budzenie się o 5 mnie denerwuje, bo jestem wtedy bardzo śpiąca i nie chcę się przestawiac na budzenie wtedy :(

• Kofii Autorytet

Wysłany: 23 maja 2022, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro i tak się wtedy budzisz, to mierz wtedy temperaturę 😀

• Aneta2506 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2022, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli budzisz się faktycznie codziennie o 5 to wtedy możesz zmierzyć temperaturę i odłożyć termometr żeby się nie rozbudzać - termometr Microlife ma fajna opcje że wynik można odczytać później. ☺

Gorzej jeżeli budzisz się raz na jakiś czas o 5, bo wtedy raz mierzona temperatura o 5,a raz o 7 będzie nie miarodajna...

Ale myślę że az tak mocno nie ma wpływu to Twoje przebudzenie, i mierzenie np. temperatury codziennie o 7... A prowadzisz chociaż miesiąc wykres?

15 lat 👫 5 lata 👰🤵
    5 lat walki

👩 - 30
    Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
    Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
    AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
    inne badania w normie
    🧔 - 32
    WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚

💊 Stymulacja 💊
    (2 x letrozole) ❌

2023 klinika InVimed
    HSG (prawy jajowód nie do oceny)
    03.23r. IUI ❌
    04.23.r IUI odwołane - owu z prawego

IUI ODWOŁANE ➡️ NATURALNY CUD... ♥️

Nasze szczęście jest już z nami 🤍
    🤍 Franek 🤍 SN - 3200g, 52cm 🤍

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ