mój wykres;]
-
cześć dziewczyny, nie jestem żadną specjalistką,ale czytając wasze interpretacje sama nie wiem czy mam kłopoty z owulacją czy nie....Mam pytanie, proste, kiedy mam współżyć?przed data ktora wyznaczy ovu ,po niej czy w trakcie???i jak to jest z tą temperaturą?po owulacji powinna rosnąć żeby byłą ciąża??dzięki z góry za pomoc:)
-
Kiedy miałaś dzień szczytu śluzu? bez tego objawu nie da się wyznaczyć dokładnie dni płodnych. Najlepiej współżyć najbliżej szczytu śluzu bo owulka występuje w dzień szczytu lub do 2 dni przed lub do 2 dni po szczycie śluzu
-
po owulce podobno tylko 24h jajeczko jest zdolne do zapłodnienia a plemniki musza chyba jakies 6h byc w macicy zeby byly zdolne do zaplodnienia... wiec po owulce to najczesciej juz po fakcie chyba ze trafisz zaraz po
podobno najlepiej od dwoch dni przed i w trakcie owulki
ale bez interpretacji sluzu ciezko wyznaczyc owulke zresta u mnie to tez robi mi zarty bo owulacja mogla wystapic od 17-20dc i juz sama nie wiem kiedy... jesli sie nie uda chyba w przyszłym cyklu zastosuje testy owulacyjne
a tempka po owulacji to tez trudno okreslic, czasem w ciazy wzrasta do 37 i wiecej a czasem nie... kazda z nas jest inna -