Moje dziwne wykresy
-
Dziewczyny, pomóżcie mi zinterpretować moje wykresy. A w zasadzie ostatni, bo wyglądają wszystkie podobnie.
Czy Waszym zdaniem owulka jest dobrze wyznaczona na 15DC (z moich odczuć to był nawet 14DC)? Test owu i śluz to potwierdzają. Ale taki widoczny skok tempki mam dopiero kilka dni później. Wtedy już jest suchutko. Może ovu i ja źle myślimy, i owulka jest dopiero przy tym drugim skoku w 18DC?
Ma któraś z Was tak?
Poradźcie - bo w takim razie miałabym za krótką FLWiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2014, 11:34
-
Moim zdaniem wyznaczona jest poprawnie...test pozytywny owulacyjny wychodzi ok 36hrs przed owulacja. 15dc mialas rowniez szczyt sluzu, jestem pewna ze byla 15dc. oczywiscie mogloby byc i 3 dnia ...metody npr nie moga okreslic czasu, dnia owulacji- jest to nie mozliwe! skok moze byc 3 dni przed i do 3 dni po owulacji. Taka zsada. Ovufriend i inne kalendarzyki okreslaja czas okoloowulacyjny, nie moga wskazac dokladnie na dzien owulacji, nawet przy monitoringu jest to trudne.
-
Kobietki litościwe, spójrzcie co tu może być nie halo:
Moje wykresy tak mniej więcej wyglądają, teraz zaczęłam 6ty cykl od porodu. Owulka była wg mnie w 14DC - jeśli w ogóle była. FL mam we wszystkich wykresach 12 dniową. Przed okresem brak plamień, natomiast po mam 1-2 dni lekkich brązowawych plamień - takiego podbarwionego na braz śluzu.
Karmię piersią, więc może być wysoka prolaktyna.
Ostatnio zrobiłam badania tarczycowe i TSH mam 2.2.
Czy zdać się na naturę czy już drążyć? -