Monitor owulacji
-
WIADOMOŚĆ
-
Co oznacza mońitor owulacji na wykresie ? Chodzi mi o znaczenie niski, wysoki, szczyt i jak to zaznaczać ? W 22dc miałam usg, które wykazało pęcherzyk dominujący, ale lekarz nie posługiwał się terminologią "niski,wysoki,szczyt" stwierdził tylko, że owulacji nie było. Chciałam to oznaczyć na wykresie za pomocą monitoringu, ale nie wiem kiedy zaznaczyć niaki a kiedy wysoki, bo szyt jest chyba w dniu owulacji ?
Wojcinka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ja myślałam, że to chodzi o testy owulacyjne.. Że jak najciemniejszy to szczyt a jak mniej intensywny kolor to niski ale sama nie wiem...Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
według mnie w monitorze owulacji chodzi bardziej o monitoring u gina i zaznaczeniu mniej więcej w jakiej jest się fazie w danym dniu cyklu. Ja np zaznaczałam wysoki jeśli lekarz sam stwierdził, że mój pęcherzyk jest ładny do pęknięcia dziś lub jutro. Co do testów owulacyjnych to się zaznacza pozytywny lub negatywny i tyle.02.2010 - synuś
09.2013 - Aniołek 8 tc
06.2014 - Aniołek 14 tc -
A co zaznaczylybyscie jesli pecherzyk juz pekl (w sobote lub niedziele) a w poniedzialek juz go nie bylo tylko same endometrium ? Chce by OF wyznaczyl mi sam z siebie owulacje na niedziele, bo na 99% wtedy byla a on odwala i mi wpisuje owulacje na 11dc wiem, ze wtedy jejnie bylo, bo chodze na monitoring nie chce zaznaczac sama na wykresie owulki, ale jesli z biegiem czasu OF tego nie zrobi sama ustawie to recznie
-
Wydaje mi się że ta rubryka nie jest odpowiednia dla monitoringu u ginekologa - to są oznaczenia typowe dla komputerków płodności. Swoją drogą to jest myśl, żeby poprosić Wszechmogących o wprowadzenie takiej opcji.Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results. (anonim)
-
Jestem tu nowa, mój pierwszy cykl z ovufriend... Mam pytanie- dziś (31-01-2015) kalendarz wskazał, że owulacja została wykryta 27-01-2015 choć przewidywany termin owulacji był inny. Dodatkowo stosowałam tez testy owulacyjne, i choć robiłam je już od 20-01-2015 dopiero 30-01-2015 wyszedł pozytywny. Czemu wierzyć? Bardziej wiarygodny jest wykres z temperaturą, czy test owulacyjny?
-
ale w rubryce testy
w okienku monitor owulacji chodzi właśnie o ten komputer płodności
Fatim wrote:Reni ja nie szukam komputera płodności tylko chodzi mi o to co zaznaczyć w rubryce testy-monitor owulacji kiedy chodzi się na monitoring do ginekologamoremi, Wojcinka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny! Mam prośbę o pomoc
Staram się o dzidziusia i jestem w trakcie monitoringu owulacji. W piątek 6.02. byłam na USG, które wykazało wielkość pęcherzyka 15mm. Lekarz kazał przyjechać na kolejne USG dziś tj.09.02,które pokazało, że jest już po owulacji ( widać tylko płyn poowulacyjny ). A moje pytanie brzmi: jak sądzicie jakie mam szansę na zajście w ciążę, jeśli współżyłam z mężem 04.02 i 08.02. Ginekolog stwierdził, że jajeczko pękło w sobotę lub w niedziele rano.
Dziękuję serdecznie za odpowiedzi -
Karmelek211 wrote:Dziewczyny! Mam prośbę o pomoc
Staram się o dzidziusia i jestem w trakcie monitoringu owulacji. W piątek 6.02. byłam na USG, które wykazało wielkość pęcherzyka 15mm. Lekarz kazał przyjechać na kolejne USG dziś tj.09.02,które pokazało, że jest już po owulacji ( widać tylko płyn poowulacyjny ). A moje pytanie brzmi: jak sądzicie jakie mam szansę na zajście w ciążę, jeśli współżyłam z mężem 04.02 i 08.02. Ginekolog stwierdził, że jajeczko pękło w sobotę lub w niedziele rano.
Dziękuję serdecznie za odpowiedzi
4.02. to jest dobre współżycie na dziewczynkę jeśli masz wystarczająco dużo dobrego, płodnego śluzu. 3-4 dni plemnik jest w stanie przeżyć w "dobrych" warunkach. Życzę pomyślności -
Tova 33 - Nie spodziewałam się, że owulacja nastąpi na weekend, bo pęcherzyk w piątek miał 15mm, a gdzieś wyczytałam, że musi mieć więcej, żeby pękł ... Wspomagam się olejem z wiesiołka, piję Inofem i biorę codziennie Femibion, może to poprawiło mój śluz w tym cyklu. Rozciągliwy śluz zaobserwowałam właśnie od 4.02 do 9.02, a dziś pojawił się biały śluz, nie wiem co to hmm? Nic mnie nie piecze, więc to nie infekcja. Bolą mnie również jajniki od dwóch dni, raz jeden, raz drugi. Tak bardzo bym chciała dzieciątko ! Jestem już po 3 poronieniach i nie chcę przechodzić tego koszmaru poraz kolejny Chciałabym zajść w ciążę i szczęśliwie ją donosić! Gin powiedział, że jeśli chcę mogę zrobić betę w następnym tygodniu i jeśli będzie pozytywna to od razu przyjeżdżać po tabletki. Wcześniej brałam tylko duphaston na podtrzymanie, ale i on nie pomógł. Teraz podobno będą inne lekarstwa... Oby teraz się udało i obojętne czy chłopczyk czy dziewczynka, ważne by było całe i zdrowe 3majcie kciuki!