Monitor owulacji
-
WIADOMOŚĆ
-
Karmelek211 wrote:Dziewczyny! Mam prośbę o pomoc
Staram się o dzidziusia i jestem w trakcie monitoringu owulacji. W piątek 6.02. byłam na USG, które wykazało wielkość pęcherzyka 15mm. Lekarz kazał przyjechać na kolejne USG dziś tj.09.02,które pokazało, że jest już po owulacji ( widać tylko płyn poowulacyjny ). A moje pytanie brzmi: jak sądzicie jakie mam szansę na zajście w ciążę, jeśli współżyłam z mężem 04.02 i 08.02. Ginekolog stwierdził, że jajeczko pękło w sobotę lub w niedziele rano.
Dziękuję serdecznie za odpowiedziAsiasia
-
Jak z tym monitoringiem jest? Czy jedno badanie wystarczy, żeby stwierdzić, że owulacja jest ok? Ja miałam monitoring w grudniu i była owulacja ale zajść sie nie udało. A teraz nie wiem czy jest czy nie:(. Kupiłam mikroskop owulacyjny ale to w ogóle nie działa! Już się martwię, że może nie działa bo coś z tą owulacją nie tak. Pomóżcie, co myślicie?
-
Płatek szkarłatny wrote:Jak z tym monitoringiem jest? Czy jedno badanie wystarczy, żeby stwierdzić, że owulacja jest ok? Ja miałam monitoring w grudniu i była owulacja ale zajść sie nie udało. A teraz nie wiem czy jest czy nie:(. Kupiłam mikroskop owulacyjny ale to w ogóle nie działa! Już się martwię, że może nie działa bo coś z tą owulacją nie tak. Pomóżcie, co myślicie?
-
Ja byłam monitorowana co dwa dni na usg, w 16 dniu cyklu pęcherzyk miał 21,5 mm i lekarz mi powiedział że od 22mm pękają na owulacje, ale to nie reguła, u jednej pęknie gdy jest 22mm a u innej gdy np ma 24mm. Po tym 16 dniu cyklu miałam usg dopiero w 21 dniu cyklu i lekarz powiedział ze juz jestem po owulce bo pęcherzyka nie ma. Tylko że ciężko mi zinterpretować kiedy dokladnie ta owulka mogła być zeby obliczyc dokladna dlugosc fazy lutealnej wiem że w czwartek wieczorem (17 dzien cyklu) miałam jeszcze niskie temperatury, a np w sobotę wieczorem czułam ból jajnika ale za to śluz był już nie płodny.. Jak to jest z tą owulką, podczas owulacji śluz już jest inny? czy jak już owulacja sie skonczy to śluz się zmienia ? Wybaczcie że się tak rozpisałam, ale już mam 33 dzień cyklu, @ jeszcze nie ma, a tempka nie spada jeszcze, każdy by powiedzial rób test dziewczyno Ale moje poprzednie cykle trwały 35 dni, z tym ze poprzedni lekarz uważał że nie mam wgl owulki więc nie chce się zawieść negatyw testem.. ;-(Alicja . ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...''
-
Temat bardzo stary, ale wątpliwości nie zostały rozwiane, więc napiszę do jakich ja doszłam wniosków
Tymbardziej, że sama ostatnio szukałam informacji o tym-może ktoś będzie tez kiedyś szukał
Ja tam wpisuję wyniki testów typu clearblue (monitor płodności 4 dniowy). On właśnie podaje wyniki-niska płodność, wysoka i szczyt. Obstawiałabym, że to o to chodzi, bo jest to w zakładce testyPaździernik 2017 synek -
Odświeżę temat bo też teraz sobie to wprowadzałam. Może malwa88 faktycznie jest to do takich testów jak zrobiłaś, ale ja sobie tam wpisałam wyniki z usg - wysoki jak pęcherzyk był duży, szczyt jak był ogromny i już miał jakieś lekko nieregularne jakby pęknięcia, niskie kiedy na usg już był pęknięty. Bardziej to dla mojej widoczności bo w notatkach nie do końca to dobrze widać.
-